Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Radičová nebude kandidovať za prezidentku
Zdielať na

Radičová nebude kandidovať za prezidentku

Odchod premiérky Ivety Radičovej z politiky po predčasných parlamentných voľbách, ktoré budú 10. marca budúceho roka, je známy. A Iveta Radičová sa nechystá kandidovať ani v prezidentských voľbách v roku 2014.

Premiérka Slovenskej republiky to naznačila v relácii Slovenskej televízie Večer pod lampou. "Ja už som sa raz na prezidentskú kampaň dala nahovoriť  a nevyšlo mi to. Myslím si, že v prezidentskej kampani sa má človek pokúsiť o šťastie raz a keď mu občania povedia nie, tak to treba rešpektovať. Mne občania už raz povedali nie," vysvetlila svoj postoj. Zároveň odmietla, že by za jej odchodom z politiky, ktorý nedávno ohlásila, bola kalkulácia súvisiaca práve s prezidentskou kandidatúrou.

Nad otázkou, či patrí do politiky, sa už zamýšľala

Podľa vlastných slov sa nad otázkou, či vôbec patrí do politiky, zamýšľala už pri prvom pokuse o jej odvolanie v parlamente. "V tú noc sa vo mne čosi zlomilo. Keď som sedela v pléne a počúvala opozičníkov, čakala som, že sa otvoria dvere, vojde Stano (Radič, pozn. red.), podá mi ruku a povie: Poď preč, nepatríš sem," vyjadrila sa v relácii Večer pod lampou Iveta Radičová.

Súboj áno, útoky na osobnú integritu nie

S tým, že do politiky patrí súboj, premiérka súhlasí, ale odmieta v nej útok na osobnú integritu. "Ja som si uvedomila, že oni mi siahajú na česť. A to je ten zlom, kedy mi došlo, že toto je už za hranicou, ktorú už ako osoba dokážem uniesť," povedala.

Ďalší zlom - hlasovanie o eurovale

Ďalší zlom pocítila Radičová počas hlasovania o eurovale, ktoré bolo spojené s vyjadrením dôvery vláde. Radičovej kabinet nezískal dôveru parlamentu. Chýbali mu hlasy poslancov SaS, trojice poslancov z OKS a hnutia Obyčajní ľudia. "Keď mi zaplo, že sa mi to nepodarilo, tiež sa to vo mne zlomilo," dodala.

Radičová_Gašparovič_palác

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy