Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
ROZHOVOR: Pumu nezastrelíme, zláka ju čerstvé mäso
Zdielať na

ROZHOVOR: Pumu nezastrelíme, zláka ju čerstvé mäso

Televízia JOJ nakrútila exkluzívny rozhovor so zástupcom regionálnej veterinárnej a potravinovej správy, Jánom Šiškom. Ako jedinej televízii nám prezradil najaktuálnejšie informácie o šelme, ktorá naháňa hrôzu ľuďom v okolí Trnavy. Potvrdil, že ide o pumu severoamerickú.

Policajti sú ozbrojení, ale zbrane použijú výlučne na moju ochranu. To tvrdí človek, ktorý sa sa už niekoľko dní snaží odchytiť zatúlanú šelmu. Sám nám oficiálne potvrdil, že ide o pumu severoamerickú. Naživo ju videl na vlastné oči! S policajnou hliadkou ju naposledy videl v sobotu skoro ráno.

Miesto sme prišli obhliadnuť aj my. Hneď v tesnej blízkosti býva pani Jana s manželom. Napriek tomu, že ich záhrada z jednej časti nie je oplotená, pumy sa vôbec nebojí. "Ja aj stokrát idem pozrieť, či to tu nie je. Som sa zobudila, bolo trištvrte na tri, išla som von, či to tu náhodou neškrieka alebo čo," hovorí.

Odchyt pumy doposiaľ stále nie je úspešný. Na miesto preto nastražili monitorovacie zariadenie. Ráno ho však z miesta stiahli, aby s ním do kontaktu neprišli miestni obyvatelia. Ďalšie kroky regionálna veterinárna správa, policajti a zoológovia pravdepodobne podniknú už večer.

Puma_zviera_okolo zeleň_dobrá kvalita

ano

Súvisiace články

Najčítanejšie správy