Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
ZOZNAM: Dovolenkové destinácie, do ktorých sa viete letecky dopraviť zo Slovenska
Zdielať na

ZOZNAM: Dovolenkové destinácie, do ktorých sa viete letecky dopraviť zo Slovenska

BRATISLAVA / Počasie sa nám síce pokazilo, ale vidina letných dní je stále bližšie. A s tým súvisia aj dovolenky, ktoré už mnohí Slováci plánujú. Poniektorí tak robia už v prvých mesiacoch roka, využívajú akcie "first moment". Podľa cestovných kancelárií sú vyhľadávané také destinácie, kde je teplejšie more a stabilné počasie.

​Na cestujúcich čakajú tento rok novinky. Zo Slovenska sa bude dať cestovať do ďalších exkluzívnych destinácií. "Snažíme sa zaraďovať novinky, ktoré vieme, že na iných trhoch v Poľsku alebo v Česku naozaj fungujú," priblížil Juraj Sliacky, country manažér CK Čedok. "Pre nás to znamená rozšírenie klientely pre bratislavské letisko," doplnil Dušan Novota, generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave.

Aj naďalej sa bude lietať do čoraz viac obľúbeného Albánska, na Malorku a Krétu. Slováci si môžu vybrať aj zájazdy do Čiernej Hory vďaka pravidelným
letom z Bratislavy do Podgorice. Novinkou na Slovensku je aj turecká Antalya priamo z Popradu, Rodos či Tirana z Košíc, odkiaľ pokračujú zájazdy do Turecka.

Ktoré destinácie sú najnavštevovanejšie?

​Záujem o cestovanie rastie, ukazujú to štatistiky cestovných kancelárií. Podľa prezidenta asociácie by sme túto sezónu mali prekonať vlaňajšie čísla. "Takým hrubým odhadom môžem povedať, že v rámci predpredaja bolo predaných 40 - 50 percent celkových kapacít, ktoré cestovné kancelárie majú pripravené na letnú sezónu," informoval Roman Berkes, prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr. "Aktuálne ešte lietame do exotiky, priamymi letmi z Bratislavy do Dubaja a do Ománu. A rovno prechádzame do letnej sezóny," uviedla Eleonóra Fedorová, riaditeľka CK Satur.

Prvé ponuky zájazdov, takzvané "first minute", by sa mali v blízkom čase vraj dopredať. A keďže je o vychýrené destinácie obrovský dopyt, nemusí sa vám vysnívaný hotel vôbec ujsť . "Je to spôsobené tým, že ľudia po pandémii začali čoraz viac reagovať na ponuky first moment, lebo majú svoje výhody," priblížil Berkes. "Tie najobľúbenejšie hotely majú už niektoré termíny vypredané a tento rok očakávame menej last minute ponúk," informovala Fedorová.

​Mnohých milovníkov exotiky potešia počas zimy aj lety do Thajska i na Maurícius, a to priamo z Bratislavy. "Ak by ten trend zimných destinácií pokračoval tak, ako sa plánuje, a myslím, že veľa noviniek ešte len príde, tak by sme sa priblížili k dvom miliónom v tomto roku. Tá zimná sezóna bude kľúčová, aby sme sa priblížili k číslam z roku 2019," uviedol Novota.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy