Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
S touto apkou budú mať vaše deti financie v malíčku a peknú odmenu na účte k tomu
Zdielať na

S touto apkou budú mať vaše deti financie v malíčku a peknú odmenu na účte k tomu

INZERCIA / Rodičia to dobre poznajú - deti milujú “ozajstné” hry a hladkacia obrazovka mobilu je pre ne ako neprekonateľný magnet. Viete, že s touto kombináciou môžete podporiť svoje deti v praktickej finančnej zodpovednosti a samostatnosti?

S VÚB Junior bankingom v mobile to hravo zvládnu už osemroční. Svoje moderné vreckové tak majú kedykoľvek po ruke, lebo keď aj peňaženku zabudnú, mobil veru nie. S apkou sa zároveň učia zaobchádzať so svojimi peniazmi bezpečne. Tieto zručnosti im už nik nevezme. Navyše môžu vyhrať smart hodinky a dostať od banky odmenu až do 30 eur.

Shuterstock

Najskôr samostatný detský účet

Prvých 10 € získate za zriadenie VÚB Junior účtu. “Ak máte vo VÚB bežný účet s platobnou kartou a využívate elektronické bankovníctvo, zriadite svojmu dieťaťu VÚB Junior účet na pobočke jednoducho a bez poplatku. Dieťa ho do 15 rokov môže bezplatne využívať spolu so sporiacim účtom, od 8 rokov aj s debetnou VISA Kartou pre mladých, s ktorou môžu platiť v obchodoch či na internete alebo vyberať si hotovosť z bankomatu,“ hovorí Martina Báráňová, produktová manažérka Oddelenia kartové procesy vo VÚB banke.

Aktivovať Junior banking

Ďalších 10 € odmeny dostane vaše dieťa na svoj účet za aktiváciu VÚB Junior bankingu. Jednu časť apky si stiahnete k sebe, druhú do mobilu dieťaťa. Aktivujete ich ľahko podľa videonávodu na stránkach VÚB - a potomok sa môže pustiť do hravého finančného vzdelávania.

Shuterstock

Čas sa kráti: pripraviť sa, pozor, peňažný kvíz!

V apke je bezmála 100 úloh, ktoré učia nielen o praktickom hospodárení s financiami, ale aj o bezpečnosti v dnešnom digitálnom svete. Deti sa napríklad naučia, že údaje o platobnej karte sa len tak hocikomu nedávajú a internetová platba je bezpečnejšia s virtuálnou VISA kartou. Pokrok vášho dieťaťa vo vzdelávacom module sa zobrazuje ako postupne sa plniaca truhlička s pokladom a vidíte ho aj vy, takže máte nové témy na spoločné rozhovory. Keď vaše dieťa zvládne celý peňažný kvíz, môže dokonca vyhrať smart hodinky!

Prvá platba kartou

Stačí jedna platba debetnou kartou VISA online alebo u obchodníka a na Junior účte pribudne tretí bonus vo výške 10 €. Teraz je vaše dieťa pripravené využívať svoje moderné vreckové v mobile. A tak si môže pridať spolu až 30 k úsporám na niečo väčšie, po čom túži.

Zaslúžené vreckové

Veľmi obľúbenou funkciou apky je, že dieťa si cez ňu môže vypýtať extra vreckové od rodičov, ale aj od iných ľudí, ktorí nemajú účet vo VÚB. Napríklad od babky na zmrzlinu či od krstného otca príspevok na vytúžený narodeninový darček. Či mu ho dáte, je pravdaže na vás. V apke však môžete dieťaťu zadávať ďalšie úlohy aj vy, za ktoré ho odmeníte vreckovým navyše - napríklad za pomoc doma nad rámec svojich bežných povinností. Naučí sa tak cenné lekcie o hodnote peňazí.

Shuterstock

Rodičovská kontrola

Ako rodič máte samozrejme o pohyboch na účte dieťaťa stále prehľad a pár klikmi mu pohodlne môžete poslať vreckové. S mobilom zvládne aj výber z bankomatu VÚB - ak náhodou zapatroší kartu alebo si zabudne peňaženku. Rodič tiež môže kartu aj detskú časť aplikácie dočasne deaktivovať, kým sa stratené nenájde. Špeciálnou tínedžerskou skúškou zodpovednosti sú bezpečné internetové platby s jednorazovou virtuálnou kartou, ktorú má rodič pod dohľadom tiež.

Zjednodušene povedané, VÚB Účet pre juniorov je takmer ako bežný dospelácky účet, len s rodičovskou kontrolou. S apkou VÚB Junior banking zase pomáhame zvyšovať finančnú gramotnosť u detí zábavným a hravým spôsobom. Keď sa deti raz naučia mať o svojich financiách prehľad a naučia sa bezpečne využívať bezhotovostné spôsoby platenia, je to veľmi užitočná zručnosť, ktorú im už nik nevezme,” uzatvára Martina Báráňová.

Najčítanejšie správy