Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ďalší útok medveďa, aj keď nie na ľudí. Roztrhal ovcu a bol blízko obce
Zdielať na

Ďalší útok medveďa, aj keď nie na ľudí. Roztrhal ovcu a bol blízko obce

PRIEVIDZA / Na lúke nad Veľkou Lehôtkou našli roztrhanú ovcu. Na svedomí ju má medveď, ktorý tam vyčíňal v noci. Pohyboval sa v blízkosti domov a záhrad. Škody v okolí narobil už v minulosti. Nikdy však nebol tak blízko.

Medveď úradoval vo Veľkej Lehôtke v noci. Pár metrov za záhradami a rodinnými domami. "Je to nejakých 100 až 200 metrov od dediny," konštatoval turista Pavol Šmelko. "On ju ťahal 200 metrov a hral sa s ňou, roztrhal ju," opísal incident majiteľ ovce Kamil Mello. Spolu s ňou tam bolo viac ako 25 kusov ovečiek. Tie pred medveďom ušli. "Má mladé, má dve jahniatka. Zaujímavé, že sa nevenoval jahencom," reagoval majiteľ ovce. 

Na miesto prišli policajti aj členovia zásahového tímu pre medveďa hnedého. "Stádo oviec bolo v noci mimo ohrady bez dozoru strážneho psa. Zásahový tím zvýši v lokalite hliadkovú činnosť, odstráni akékoľvek atraktanty a navrhne preventívne opatrenia pre chovateľa," informovala Kristína Bocková zo Štátnej ochrany prírody. V lesoch okolí sa podľa miestnych medveď pohybuje dlhší čas. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy