Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kanibal z Kysaku chcel spáchať samovraždu, obetí môže byť viac
Zdielať na

Kanibal z Kysaku chcel spáchať samovraždu, obetí môže byť viac

Údajný ľudožrút z východného Slovenska bol mimoriadne inteligentný a zo smrti druhých mal pôžitok. Zistilo sa tiež, že v mladosti chcel sám spáchať samovraždu. Svedčí o tom analýza jeho komunikácie s obeťami. Ich počet sa pritom zďaleka nemusí končiť pri čísle dva.

Pátranie po mužovi, ktorý na internete vyhľadával samovrahov, sa začalo už v septembri, keď v Snine zmizla mladučká Lucia. Jej prípad sa od ostatných líšil tým, že si u neznámeho priateľa objednala smrť. Náš zdroj tvrdí, že policajti vtedy rozbehli pátranie, ktoré pre nich bolo vysokou školou.

Podľa pravdepodobného profilu páchateľa si vytypovali až 2500 podozrivých. Preskúmali archívy psychiatrií, dokonca sa na internete vydávali za samovrahov, aby sa muž sám chytil do pasce. Ako programátor však stopy zahladil. Používal takzvaný anonymizér, a vypátrať jeho IP adresu bolo nemožné. Vedľa šliapol až pri komunikácii so Švajčiarom.

Psychológ Martin Gronský, ktorý zostavoval profil Mateja Čurka ešte predtým, než bola známa jeho identita, tvrdí, že svoje obete chcel ovládať a sám si vyberal, koho osloví. Bol cynický, ale na druhej strane nadpriemerne inteligentný a úprimný. Obete do ničoho nenútil.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy