Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sčernel jej jazyk a cíti piesok. Ženu anomália privádza do zúfalstva
Zdielať na

Sčernel jej jazyk a cíti piesok. Ženu anomália privádza do zúfalstva

RIMAVSKÁ SOBOTA / Už viac ako rok sa jej život točí okolo lekárov a vyšetrení. Žene z Rimavskej Soboty však zatiaľ žiadny odborník nepomohol. Zúfalá žena sa obrátila našu televíziu a dúfa, že sa nájde niekto, kto ju vylieči. Je presvedčená o tom, že má v tele parazita.

​​Všetko sa to vraj začalo po dentálnej hygiene. Karin po tomto úkone začala v ústach často pociťovať sucho v ústach. "Potom som jedla kapustu, niečo ma uštiplo dačo do jazyka. Najskôr som mala čierny chlpatý jazyk. Niektorí lekári si ho začali fotiť," povedala Karin. Začal sa kolotoč vyšetrení. "Už skoro všade po celom Slovensku som bola. Bola som na gastre, na krčnom, na infekčnom, neurológia, psychologické vyšetrenia, ani nehovorím koľko zubárov som navštívila," doplnila.

Jeden lekár napríklad navrhol biopsiu, druhý jej ju odmietol urobiť. Po odborníkoch chodí už 16 mesiacov, no zatiaľ bez výsledku. "Aj teraz cítim akoby piesok, smrad z toho jazyka, guličky. Potom keď jem, tak sa to ako blato roznesie po jazyku. Ja môžem lekárom rozprávať čo chcem, ani jeden nepočúva," tvrdí.

Pýtali sme sa odborníčky

Karin je zúfalá a už sa to odráža aj na jej psychike. "Nie som psychicky narušená, ani duševne, ale už pomaly budem, keď sa nenájde nejaký lekár," povedala Karin zúfalo. Nemôže ani pracovať. Má bolesti, cíti kyslosť a stále má potrebu vyplazovať jazyk, či stláčať si ho. Je presvedčená o tom, že tam má parazita.

Popísali sme jej problémy aj odborníčke. "Neviem o parazitovi, ktorý by spôsoboval podobné problémy a prejavoval sa tak, ako pani popisuje. Môže ísť o bakteriálnu či inú infekciu, ale nie o parazita ako takého," uviedla Daniela Antolová z Parazitologického ústavu SAV Košice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy