Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Víkend sa začal so zamračenou oblohou. Dočkáme sa ešte slnka?
Zdielať na

Víkend sa začal so zamračenou oblohou. Dočkáme sa ešte slnka?

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Víkend sa na väčšine nášho územia začal oblačnou až zamračenou oblohou, iba ojedinele je oblakov menej. Na množstvo oblačnosti pekne reagovala aj nočná teplota.

Tam, kde bola, teplota sa udržala počas noci nad nulou. Napríklad na západe nášho územia, napríklad v Hurbanove, boli 3 stupne Celzia, v Piešťanoch takmer 5 stupňov Celzia. Tam, kde bolo oblakov málo, teplota spadla pod bod mrazu. Dôkazom sú Košice, kde teplota spadla na -1 stupeň Celzia a Stropkov -5 stupňov Celzia. Pri zemi bolo na severe a východe až do -5 stupňov Celzia, na západe od 1 do 5 stupňov Celzia. Uvidíme, čo na tieto hodnoty teploty v uplynulých dňoch povedia naši ovocinári.

V sobotu čakajte silnejší vietor 

Počasie bude u nás počas celého víkendu ovplyvňovať prehlbujúca sa tlaková níž nad Biskajským zálivom a po jej prednej strane sa k nám bude dostávať teplý vzduch. To je aj dôvod, prečo bude počas víkendových dní veľa oblakov, ale postupne sa bude teplota dvíhať.

Sobota sa bude pohybovať v teplotnom intervale od 4-12 stupňov Celzia na juhu. Zafúka juhovýchodný vietor, ktorý bude silnejší na juhozápade, tu až do 40 km/h v priemere, v nárazoch až do 60 km/h. Ojedinele sa objavia zrážky a ranná hmla vydrží dlhšie.

Nedeľa bude teplejšia

Nedeľa bude rovnako oblačná až zamračená, naďalej môže byť menej oblakov na severe a východe. Zrána zase ojedinele hmla, alebo nízka oblačnosť – to je dôsledok prúdenie teplého vzduchu k nám. V noci pri zmenšenej oblačnosti teplota klesne pod nulu, ale zväčša bude od 5 do 0 stupňov Celzia.

Cez deň bude teplejšie ako v sobotu. Maximálna denná teplota bude od 6 do 11 stupňov Celzia, ale na západe a juhu krajiny bude teplota od 11 do 16 stupňov Celzia. Zosilnie vietor, ktorý bude stále od juhovýchodu až východu, do 30, na juhozápade do 40 a v nárazoch ojedinele do 70 km/h.

Na aký týždeň sa treba pripraviť?

Iné nebudú ani ďalšie marcové dni. Stále bude veľa oblakov a pribudnú aj zrážky. Počasie už bude vyslovene frontálne, bude teda pod vplyvom frontálneho rozhrania od západu. Do hôr sa vráti sneženie, ale až do vysokých polôh. Denná teplota sa bude pohybovať od 8 do 15 stupňov Celzia.

Náznak ochladenia sa u nás objaví v druhej polovici týždňa, no to je ešte na serióznu predpoveď veľmi ďaleko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy