Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hasiči na dne síl. V boji s megapožiarom vyhrali
Zdielať na

Hasiči na dne síl. V boji s megapožiarom vyhrali

Lesný požiar pri Banskej Bystrici sa konečne podarilo uhasiť! Na svahoch veľkofatranského kopca Podšturec v Starých Horách posledné plamene dohoreli popoludní. Pri zásahu sa zranil hasič.

Hasiči vyčerpávajúci boj s lesným požiarom v Starých Horách vyhrali o 16:30, keď sa im ho podarilo úplne zahasiť. Informovala o tom ich banskobystrická krajská hovorkyňa Bibiana Bendíková.

V hasení lesného požiaru na veľkofatranskom kopci Podšturec v Starých Horách-Hornom Jelenci v okrese Banská Bystrica pokračovali od dnešného rána. Do akcie išlo 166 profesionálnych hasičov s 19 cisternovými automobilovými striekačkami a ďalšou technikou a 25 lesných robotníkov. Pri zásahu sa zranil hasič, má problémy s rukou.

Požiar od nedeľného popoludnia postupne zasiahol zhruba 100 hektárov zmiešaného lesa a podľa odhadov lesníkov spôsobil škodu za 222-tisíc eur. 

V pondelok ho likvidovalo skoro 200 profesionálnych hasičov a dobrovoľníkov. Pomáhali im aj vojaci a lesní robotníci. Sprvu sa rátalo, že likvidovanie požiaru môže trvať až do konca týždňa.

Správu budeme aktualizovať o podrobnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy