Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vražda Ernesta Valka? Vyšetrovanie vraj napreduje, verzií je menej...
Zdielať na

Vražda Ernesta Valka? Vyšetrovanie vraj napreduje, verzií je menej...

Páchateľa stále nemajú, no vyšetrovanie napreduje. V súvislosti s vraždou prominentného právnika Ernesta Valka to tvrdí prokuratúra. Pátranie trvá už piaty mesiac...

"V prípravnom konaní sa intenzívne pracuje, pracuje sa s viacerými verziami, ktorých rozsah sa zužuje," prokurátor Peter Šufliarsky, ktorý prípad dozoruje. Na základe dohody s ministrom vnútra a policajným prezidentom budú ďalšie informácie poskytovať len vtedy, keď sa na tom spoločne dohodnú...

Vedenie rezortu vnútra a polície už na začiatku vyšetrovania avizovalo, že budú zverejňovať len minimum údajov, aby neohrozili vyšetrovanie a požiadali novinárov o pochopenie.

"Chceme objasniť túto vraždu, chceme obviniť páchateľov, chceme, aby pykali za svoj čin. A ak toto chceme, tak musíme postupovať tak pri komunikácii s verejnosťou, ako postupujeme," vysvetľoval policajný prezident.

Zastreleného advokáta našla 8. novembra večer o 22:45 v jeho dome v Limbachu bývalá manželka a dcéra, ktoré okamžite nahlásili udalosť polícii. Do domu sa prišli pozrieť preto, lebo sa im nezdalo, že Valko dlhší čas nezdvíhal mobilný telefón. „Došlo k jednému výstrelu, ktorému obeť podľahla – strela spôsobila zranenia srdca a pľúc, nezlučiteľné so životom,“ uviedol vtedy policajný prezident.

Reportér Rasťo Striško nedávno odovzdal polícii anonym, ktorý sme dostali do redakcie. Pozrite si video.

Výstrel z krátkej guľovej zbrane padol podľa jeho slov v čase od 18:47 do 22:45 zo vzdialenosti niekoľkých metrov. Bývalého predsedu Ústavného súdu ČSFR našli v obytnej časti domu. Podľa Spišiaka ho strelili spredu, projektil opustil telo pár centimetrov pod lopatkou.

Pri obhliadkach miesta činu zaistili 107 stôp z piatich oblastí: trasológia, daktyloskopia, biológia, chémia a DNA. Možnú prítomnosť acetónového zápachu na mieste činu, o ktorej informovali niektoré médiá, Spišiak ani nepotvrdil, ani nevyvrátil. 

ernest valko zavrazdeny pravnik smrt

tasr

Súvisiace články

Najčítanejšie správy