Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké sa opäť tvoria kolóny kamiónov
Zdielať na

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké sa opäť tvoria kolóny kamiónov

VYŠNÉ NEMECKÉ / Stovky kamiónov z celej Európskej únie opäť smerujú do Vyšného Nemeckého. Netrvalo to ani mesiac a miestni obyvatelia musia znova znášať mimoriadne opatrenia kvôli dlhým kolónam. Náš hraničný priechod s Ukrajinou si vybrali preto, lebo cez susedné štáty sa tam kvôli štrajkom nedostanú.

​Kolóna kamiónov je dlhá niekoľko kilometrov. Odstavené vozidlá tak blokujú cesty medzi dedinami v pohraničí. "Kolóna končí medzi obcami Orechová a Tibava a v kolóne sa nachádza do 500 nákladných motorových vozidiel," informovala Agnesa Kopernická, hovorkyňa RHP Sobrance. U našich susedov sú hraničné priechody s Ukrajinou zablokované. Dopravcovia preto využívajú Slovensku ako tranzitnú krajinu. Čakacie doby postupne narastajú.

Polícia spustila opatrenie kolóna, aby nedošlo ku kolapsu dopravy v pohraničí. Život miestnych obyvateľov je tak opäť výrazne obmedzený. Chcú aby štát okamžite riešil mimoriadnu situáciu. "Naša radosť netrvala dlho. Kolóny sú tu opäť. Sociálne zariadenia a odpadkové koše chýbajú," uviedla Darina Palaiová, starosta obce Krčava.

Najbližšie dni budú mimoriadne kritické. O týždeň totiž začnú štrajkovať aj naši poľnohospodári. Kamióny smerujúce na Ukrajinu tak môžu komplikovať dopravu po celom Slovensku. "Dopredu sa motoristom ospravedlňujeme za chaos na cestách počas budúceho týždňa, ale iné možnosti ako upriamiť pozornosť euroúradníkov už žiaľ nemáme," dodala Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy