Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Zmena v poslednej minúte: Šípoš doniesol podpisy, no kandidátov bude viac
Zdielať na

Zmena v poslednej minúte: Šípoš doniesol podpisy, no kandidátov bude viac

BRATISLAVA / Opäť na poslednú chvíľu. Len pár minú pred ukončením odovzdávania kandidátnych listín sa v Kancelárii Národnej rady zjavil poslanec Michal Šipoš (Slovensko).

Podpisy odovzdali na poslednú chvíľu

Michal Šipoš, predseda poslaneckého klubu strany Slovensko, odovzdal v utorok 30. januára zozbierané podpisy na prezidentskú kandidatúru. Prišiel päť minút pred uzávierkou s úsmevom na tvári. Kto bude nominantom hnutia nechcel prezradiť, no nemá ísť len o jedno meno. "Prečo takto? Sme si povedali, že aby bolo prekvapenie na záver. To je náš štýl, sme proste takí, akí sme. Robíme politiku inak," vyhlásil Šipoš.

Hodinu pred ukončením prišiel aj Róbert Švec

Približne hodinu pred ukončením prišiel aj predseda občianskeho združenia Slovenské Hnutie Obrody Róbert Švec. "A prečo tak neskoro? Pretože poslední budú prví. Pán Pellegrini má smolu, ideme na to víťazne, dávali sme to dokopy. Zákonná podmienka je splnená, takže tešíme sa na kampaň," uviedol Švec. No, bol by to poriadny skok oproti poslednému prezidentskému boju. V ňom získal iba 3 desatiny percenta. Voličov chce zaujať, svojimi slovami, pronárodnou politikou. 

Pozrite si jeho prvé slová po ohlásení kandidatúry:

Zoznam prezidentských kandidátov pozostáva z 11 mien: Peter Pellegrini, Ivan Korčok, Ján Kubiš, Krizstián Forró, Andrej Danko, Štefan Harabin, Marian Kotleba, Milan Náhlik, Róbert Švec, Igor Matovič a Patrik Dubovský.

Tento zoznam ale nemusí byť definitívny. Kancelária má totiž čas do 13. februára, aby preskúmala podpisy tých, ktorí podajú kandidatúru v posledný deň. 

Súvisiace články