Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Surové vajce ako zbraň: Obyvatelia sa obávajú nečakaných útokov
Zdielať na

Surové vajce ako zbraň: Obyvatelia sa obávajú nečakaných útokov

TOPOĽČANY / V Topoľčanoch a okolí vyčíňajú vandali, ktorí sa nemiestne zabávajú. Na obyvateľov útočia surovými vajíčkami. Obete si vyberajú náhodne prevažne večer. Prichádzajú na osobnom autom a vajcia hádžu cez okno. Staršieho pána zasiahli do oka tak, že musel vyhľadať lekársku pomoc. U ďalšej ženy si to zas odniesli bicykel a oblečenie.

​Bolo niečo po 22. hodine, pani Mária sa vracala domov z práce. Išla na bicykli a v tej chvíli pri nej pribrzdilo osobné auto. "Bolo tam rušno, chlapci sa bláznili a videla som, že na mňa niečo hodili," opísala Mária, obyvateľka Topoľčian. Žena nechápala, o čo ide. Až doma si všimla, že na ňu z okna vyhadzovali surové vajíčka. Poškodený mala aj bicykel. "Mala som ruksak, bundu celú špinavú. To sa všetko roztieklo a v košíku boli žĺtka a škrupiny," dodala.

Pani Mária nie je však jediná

V Topoľčanoch, ale aj blízkom okolí, majú s vandalmi skúsenosti aj ďalší ľudia. "Vystúpila som z autobusu asi tak o 22: 06 a tiež po mne niekto hodil z idúceho auta vajce," opísali skúsenosť obyvatelia na sociálnej sieti. Istý muž musel po útoku s vajcom vyhľadať aj lekársku pomoc. Trafili ho rovno do oka tak, že mu opuchlo a mal tam krvnú podliatinu.

"Počul, že ho niekto oslovil a dostal ranu. Bohužiaľ si viac nepamätá," povedal Maroš Kmeťko, náčelník Mestskej polície Topoľčany. Mesto síce má kamerový systém, vandali sa však pohybovali v takých lokalitách, kde ich kamery nezaznamenali. "Malo by ísť o tmavé vozidlo nebudem hovoriť značku prezerali sme kamery nepodarilo sa nájsť," Mestskú ani štátnu políciu nikto z poškodených zatiaľ neoslovil. Nepochopiteľnými vajcovými útokmi sa však zaoberajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy