Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Oslavy Nového roku sa rozbiehajú. Aké opatrenia podniklo hlavné mesto?
Zdielať na

Oslavy Nového roku sa rozbiehajú. Aké opatrenia podniklo hlavné mesto?

BRATISLAVA / Oslavy Nového roku sa už pomaly rozbiehajú, a tie sa u mnohých spájajú aj s odpaľovaním zábavnej pyrotechniky. Ako budú rok 2024 vítať ľudia v hlavnom meste a je zábavná pyrotechnika v Bratislave vôbec povolená? Situáciu v Bratislave opísal Michaela Grežďa.

​Na území hlavného mesta je zábavná pyrotechnika zakázaná. Ľuďom čo to budú riskovať hrozí pokuta v blokovom konaní až do 30 eur a v správnom konaní až do 500 eur. V uliciach Bratislavy bude zvýšený počet policajtov, ktorí budú dohliadať na bezpečnosť a na pokojné oslavy v uliciach Bratislavy. Zábavnú pyrotechniku zvýšenej kategórie si už budúci rok nebudeme môcť kúpiť. Od 2. januára 2024 si v obchodoch kúpime už len prskavky. Žiadne veľkolepé ohňostroje s konať tento rok nebudú. Po prvýkrát sú Vianočné trhy predĺžené a budú otvorené do 2. hodiny rána. Viac sa dozviete vo videu.

Prípravy vrcholia aj v Košiciach

Presunieme o približne 400 kilometrov ďalej, do metropoly východu. Aj tam sa pripravujú na vítanie Nového roka. Košickú hlavnú ulicu budú chrániť policajti ale aj betónové zábrany a kvetináče.

Na hlavnej ulici, na ktorej bude aj hlavný silvestrovský program rozmiestnili betónové zábrany aby sa k davu ľudí nedostali autá. Tie sú uložené z oboch strán od pódia až po stánky, kde by sa malo zdržiavať najviac ľudí. Policajti upozorňujú aj na zlodejov. Viac sa dozviete vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy