Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
tvojenoviny: Samkova smrť otriasla Slovenskom
Zdielať na

tvojenoviny: Samkova smrť otriasla Slovenskom

"Budeš nám chýbať, Samko! Nikdy nezabudneme na tvoje šťastné, usmievavé očká :-(..." Z bežnej hry sa stala tragédia. Smrť malého Samka, ktorý sa tešil na Vianoce zo snehu, otriasla nejedným rodičom. Veď prežiť smrť vlastného dieťaťa je azda tým najhorším, čo sa môže v živote človeka stať. Tragická sánkovačka dvoch malých chlapcov zarmútila mnohých ľudí na Slovensku...

„Mal život pred sebou, no osud to chcel inakšie... keď sa to dozvedela moja rodina, babka sa rozplakala.“ Tak aj takto reagovali čitatelia noviny.sk na tragickú udalosť, ktorá sa stala v pondelok v obci Veľký Lipník na východe Slovenska. Dvaja malý sánkari sa tam spúšťali z kopca.

Osemročný Samko sa však ocitol v nesprávnu chvíľu na nesprávnom mieste: V tom čase išlo tadiaľ auto. Sánkarská dráha totiž ústila priamo na cestu. Zrážka s autom bola taká nešťastná, že Samkovi na mieste už nebolo pomoci. "Bolo to strašné, keď prichádzal vrtuľník a videli sme, že neodchádza...to už sme videli, že niet pomoci...“

Reakcie ľudí sú plné smútku. Prichádzali najmä od rodičov. „Je mi strašne ľúto rodičov aj toho chlapčeka. Sama mám 8-ročného syna a viem si to predstaviť, aké to musí byť pre nich hrozné,“ reagovala jedna z čitateliek. Na to, že by niekto prežil smrť vlastného dieťaťa, nechce nikto ani pomyslieť. „Ja som tiež prišla o syna. Mal 12 a pol roka, preto viem ako bolí strata dieťaťa...odchod dieťaťa z kruhu rodiny je veľmi bolestivý..,“ opísala svoj príbeh čitateľka Linka.

Mnohí sa pýtajú, ako sa dalo takejto tragédii predísť. Podľa tamojších obyvateľov Veľkého Lipníka mala byť cesta posypaná. Problém vidia aj v tom, že deti sa tam nemajú kde hrať. „Teraz je už zbytočné hovoriť ak.." zdôraznila ďalšia čitateľka, ktorá pochádza z obce a Samka poznala.

Zdielať na

Súvisiace články