Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
V Košiciach sa konala výstava najnovších IT technológií. Ktorá by najviac ohúrila vás?
Zdielať na

V Košiciach sa konala výstava najnovších IT technológií. Ktorá by najviac ohúrila vás?

KOŠICE / Na východnom Slovensku prebiehala výstava nabitá najnovšími technológiami.

Medzi službami sa predstavila JOJ Play - novšia streamovacia platforma, ktorej už len názov znie moderne. "Dlho sa venujeme vzdelávaniu mladých ľudí. Sme tu, aby sme predstavili našu platformu, ukázať ľudom čo si môžu u nás pozrieť, ako vzniká proces streamovacej služby a rôzne iné zaujímavosti. Mladých ľudí to zaujíma a radi sa učia," poznamenala Nikoleta Nagyová z JOJ Play.

Okrem tohto mali v ponuke aj moderný spôsob popcornu. "Je tu veľa úžasných vecí, herné zariadenia, notebooky, konzoly, ktoré sa samozrejme dajú aj kúpiť. Nie je to len o zariadeniach, ale aj o softvéroch. máme tu pre návštevníkov aj gaming zónu, ktorá je pripravená v kinosále. Vstup je zdarma a koná sa tu aj súťaž o rôzne zaujímavé ceny ako sú mobily, počítače a iné elektronické zariadenia," ozrejmil Milan Hric, moderátor IT show.

Mnoho vecí bolo predstavených na výstave, ktoré ešte nie sú dostupné v obchodoch, ale na mieste sa dali priamo kúpiť. Napríklad taká 3D tlačiareň, kde si môžu návštevníci vytlačiť 3D model veci, ktorej chcú.

V dnešnej dobe veľmi narastá popularita umelej inteligencii, ktorá bola tiež dostupná na IT výstave. "Novinkou sú zariadenia, ktoré sú napojené cez WiFi 7, ktorá dokáže prenášať dáta obrovitánskou rýchlosťou. Táto inovácia sa mi veľmi páči a verím, že ju budem mať aj čoskoro doma," dodal Hric.

"Páči sa mi, že si ľudia môžu priamo vyskúšať všetky zariadenia," Ondrej Macko, IT novinár. Lákadlom boli hlavne pre deti a pre mládež najnovšie herné konzoly a počítače s vylepšeným systémom. Medzi smartfónmi dominoval skladací mobil, lebo aj keď spadne tak sa displej nezlomí, hovorí Macko. Ľudí nadchli malé prenosné počítače, s ktorými sa vždy a všade dá zahrať digitálna hra. Najviac však ohúrila umelá inteligencia, ktorá môže byť aj nebezpečná. 

Prebiehali aj prednášky o bezpečnosti na internete, ktorú prezentovala najväčšia bezpečnostná firma na Slovensku, kde hovorili o bezpečných platbách na internete, umelej inteligencii a jej hrozbách.  "Prekvapujúci je pre mňa pokrok v umelej inteligencii, ten vývoj je na špičke. Produkty sú tu krásne a úžasné. Sú tu kúsky, ktoré potešia každého počítačového hráča," priblížil Ján Mečiar moderátor TV JOJ.

Súvisiace články