Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Záznam z Koaličnej rady: Takto sa dohádali jej lídri
Zdielať na

Záznam z Koaličnej rady: Takto sa dohádali jej lídri

Spoločným kandidátom vládnych strán na post generálneho prokurátora je Jozef Čentéš. Zástupcovia SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd sa na tom dohodli na zasadnutí Koaličnej rady. Okrem Čentéša je opäť v hre aj súčasný generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Rokovanie vraj bolo náročné. Sledujte záznam z podstatnej časti tlačovej besedy, ktorá trvala asi 4 minúty.

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) uistila, že výsledné meno je zhodou všetkých koaličných strán, pričom návrh na Čentéšovu kandidatúru podajú predsedovia jednotlivých poslaneckých klubov.

Na otázku, ktorej strany bol Čentéš nominantom, Radičová odvetila, že vládnej koalície. "Vážne. Tie mená, ktoré odznievali pre toto kolo voľby, boli návrhy expertov, neboli to politické nominácie. Hľadali sme človeka bezúhonného, ktorý má odborné postavenie. To, že pán Čentéš to spĺňa, dokazuje aj to, že bol nedávno vymenovaný do Legislatívnej rady vlády," vysvetlila.

Šéf poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský povedal, že diskusie neboli ľahké, o čom podľa neho svedčí aj prerušenie dopoludňajšej Koaličnej rady.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy