Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Majú veľké plány. S metrom sa však môžeme rozlúčiť...
Zdielať na

Majú veľké plány. S metrom sa však môžeme rozlúčiť...

Zdroj: TASR/Tomáš Halász

Starosta bratislavskej Petržalky a súčasný kandidát na primátora Milan Ftáčnik má víziu prosperujúcej Bratislavy. Lepšie by sa mali mať podľa jeho programu mladí ľudia, ale aj seniori.

Nové cyklotrasy, rozvoj kultúry a cestovného ruchu. Nové ihriská a športoviská, lepší a zdravší život. Účasť občanov na pripomienkovom konaní, verejné obstarávania prostredníctvom elektronickej aukcie a efektívnejšie riadenie dopravy v meste. Toto všetko sľubuje starosta Petržalky a súčasný kandidát na primátora Milan Ftáčnik.

Jeho hlavný rival, spoločná kandidátka stredopravej koalície SDKÚ-DS, KDH, SaS, Most-Híd a OKS Magda Vášáryová chce pre Bratislavčanov pripraviť "prívetivý domov."

Odmieta výstavbu megakasína, namiesto toho "sníva" o mediatéke, teda centre kultúry, vzdelávania, oddychu, spoločenského života a zábavy. Vybudovanie metra nie je podľa nej reálne, keďže "sme premeškali čas", dopravu v meste však riešiť chce. Osobne sa chce pričiniť, aby zmizli neupravené zelené plochy a z ulíc "poletujúci neporiadok, zle osadené kanály, diery na cestách."

Zdielať na

Súvisiace články