Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kauza Bonaparte: Súd s Bašternákom presunuli na január, na pojednávanie neprišiel
Zdielať na

Kauza Bonaparte: Súd s Bašternákom presunuli na január, na pojednávanie neprišiel

BRATISLAVA / Začiatok pojednávania v prípade daňového podvodu pri výstavbe bytového komplexu Bonaparte odložil Mestský súd Bratislava I na 12. januára. Sudcovi v piatok chýbali doručenky poškodenému daňovému úradu, neprišiel ani jeho zástupca, proces sa tak nezačal.

​Podnikateľ Ladislav B., ktorý je jedným zo štyroch obžalovaných, na súd v piatok neprišiel. Súhlasil však s pojednávaním v neprítomnosti, rovnako ako ďalší obžalovaný. Dvaja na súd prišli. Ako skonštatoval sudca, pre nedodržanie lehoty sa však pojednávanie odkladá na január.

"S ľútosťou musím konštatovať, že lehoty neboli dodržané. Zvlášť ma to prekvapilo od daňového úradu. Poškodení sa zúčastňujú na pojednávaniach úplne bez problémov, zrejme vznikol nejaký problém s doručovaním a preberaním zásielok," reagoval prokurátor Ján Šanta.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Ladislava B. v kauze bytového komplexu Bonaparte vlani v júni. V prípade sú v súvislosti s neoprávneným uplatňovaním nároku na vrátenie DPH pri výstavbe komplexu obžalované aj ďalšie tri osoby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy