Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Aké bude počasie počas volebného víkendu?
Zdielať na

Aké bude počasie počas volebného víkendu?

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Sobota (30. septembra) bude oblačná, na severe s častejšími zrážkami, v podobe prehánok, občasného dažďa, ale nedajú sa vylúčiť ani búrky. Aj to nás čaká počas volebného dňa.

Na východe je šanca ešte v dopoludňajších hodinách na menej oblakov, tam by mala oblačnosť pribúdať až popoludní. Na západe bude najviac oblakov dopoludnia a popoludní tu už bude oblakov veľmi razantne ubúdať. Denné maximum teploty bude v intervale 16 až 21 stupňov, na juhu do 26 stupňov. Bude viať severozápadný vietor do 30 až 40 km/h. 

V nedeľu (1. októbra) už budeme za studeným frontom, čo znamená, že bude slnečno. Zrážky sa budú vyskytovať už iba veľmi ojedinele, najmä na severe a východe krajiny. Budeme cítiť, že za frontom sa k nám dostane chladnejší vzduch, lebo nedeľné maximum bude od 16 do 22 stupňov, na severe od 12 do 16 stupňov. Na východe bude ešte cítiť severozápadný až severný vietor do 30 km/h.

Aby nám nebolo tak ľúto, že teplé dní odchádzajú do minulosti, v pondelok (2. októbra) a v utorok (3. októbra) bude síce chladnejšie ráno, ale deň bude ešte slnečný. Lokálne sa zrána objavia hmly, s dennou teplotou od 21 do 25 stupňov, na severe od 16 do 21 stupňov. Vetrovky, mikiny a tričká s dlhým rukávom začneme podľa všetkého vyťahovať v druhej polovici budúceho týždňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy