Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Školák nešťastne spadol zo strechy. Ratovať ho museli leteckí záchranári
Zdielať na

Školák nešťastne spadol zo strechy. Ratovať ho museli leteckí záchranári

TRENČ (OKR. LUČENEC) / 15-ročný školák spadol zo strechy starej drevárne. Udrel si chrbát a necítil si nohy. Do obce Trenč preto vyslali nielen sanitku, ale aj vrtuľník leteckej záchrannej služby.

Vrtuľník s leteckými záchranármi pristál priamo v strede obce. Tam na nich už čakali pozemní záchranári, ktorí sa dovtedy starali o zraneného školáka. Spoločne ho preložili na palubu. Bolo evidentné, že chlapec trpí a má veľké bolesti. So zdravotníkmi ale komunikoval. "Po páde z výšky utrpel poranenie driekovej časti chrbtice. Záchranári mu na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie," vysvetlila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE. 15-ročný Denis je najmladší zo súrodencov. Už iba on žije pri mame. Útla žena štábu TV JOJ povedala, že syn jej veľa pomáha. Aj teraz chcel opraviť starú strechu na drevárni. "Podľa doteraz zistených informácií sa mladík prepadol cez strechu do drevárne," opísala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Staré zhnité dosky ho neudržali

Padol z približne 2,5 metrovej výšky. Nanešťastie dopadol na drevenú nohu prevráteného stola. Po páde si údajne necítil nohy, preto sa jeho mama veľmi zľakla. Leteckí záchranári ho v stabilizovanom stave a pri vedomí previezli do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Podľa informácií TV JOJ si zlomil stavec, no už by mal byť prepustený do domácej liečby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy