Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Terajší ministri sa presunú k svojej pôvodnej práci. Čo spraví súčasný premiér Ľudovít Ódor?
Zdielať na

Terajší ministri sa presunú k svojej pôvodnej práci. Čo spraví súčasný premiér Ľudovít Ódor?

BRATISLAVA / Naša úradnícka vláda sa už pripravuje na vymenovanie nového kabinetu a viacerí ministri sa presunú k svojej pôvodnej práci, mimo politickej scény. Súčasný premiér Ľudovít Ódor však pre televíziu JOJ s úsmevom priznal, že on to bude mať na trhu práce s titulom "bývalý premiér" zrejme veľmi ťažké.

"Ja by som to asi zobral ešte raz, keby bolo treba," priznal Ľudovít Ódor, predseda vlády SR. 4 a pol mesiaca mu prinieslo pekné, ale aj nepríjemné momenty, často bol na paškále politikov, po odchode ministra vnútra Šimka dokonca sedel na dvoch stoličkách naraz.

Tvrdí však, že na ťažkosti bol pripravený. "Nebolo to tak, že som čakal, že tu budem sedieť na Úrade vlády a budem sa pozerať von z okna, ako pekne svieti slnko. Vedel som, že tu je množstvo problémov," poznamenal Ódor. 

Zatiaľ čo niektorí jeho kolegovia už majú o svojej budúcnosti mimo úradu jasno. "Dúfam, že mi vyjde aspoň na krátku dovolenku, ale vrátim sa a budem pokračovať v štátnej správe. Nie na ministerstve obrany, ale na ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí," uviedol Martin Sklenár, minister obrany SR.

"V momente, keď odovzdám mandát ministra hospodárstva, tak sa vrátim naspäť na pozíciu generálneho riaditeľa SEPS," ozrejmil Peter Dovhun, minister hospodárstva SR. Ľudovít Ódor ešte takú istotu nemá. "Je to taká dvojsečná zbraň, lebo potom povedia - premiér, to nemôže byť nejaký zamestnanec. Zas takých vysokých pozícií nie je veľa," dodal Ódor.

Samozrejme, je tu ešte jedna alternatíva - z volieb vládna koalícia vzísť nemusí. "Dávam tomu väčšiu šancu, že to bude v októbri poskladané a zatiaľ tú možnosť mám iba vzadu v hlave, ale vždy treba rátať so všetkými scenármi," doplnil Ódor.

V takom prípade sa mu turnus natiahne možno aj o pár mesiacov, o čom zatiaľ iba vtipkuje. "Tuto majú zákaz ľudia, ktorí sú v mojom tíme, hovoriť o tom, že budeme niečo robiť po 1. novembri," povedal Ódor. Je teda celkom možné, že na jednej z najcennejších stoličiek na Slovensku si ešte chvíľu posedí. Veď, koniec koncov, na výber nedostane.

Súvisiace články