Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Na školské lavice spadol strop: Na základnej škole museli prerušiť vyučovanie
Zdielať na

Na školské lavice spadol strop: Na základnej škole museli prerušiť vyučovanie

KRUŽLOVÁ / V Kružlovej pri Svidníku museli prerušiť vyučovanie. V tamojšej základnej škole sa v jednej z tried zrútil sadrokartónový strop. Ten rovnako ako v iných triedach osadila stavebná firma len pred desiatimi rokmi. Strop našťastie spadol v čase, keď bola škola zatvorená.

​Triedu využívajú na školský klub detí. V piatok bola prázdna. Upratovačka si však pri upratovaní všimla prasklinu na strope.

"Všimla si hore na strope nejakú prasklinu. Okamžite informovala pána školníka. Školník prišiel za mnou a triedu sme zamkli," povedal Marián Kovaľ, poverený vedením ZŠ Kružlová. Stalo sa to v čase, keď v triede nikto nebol. Pravdepodobne cez víkend. Sadrokartónový strop sa zrútil na zem.

"V pondelok ráno mi pani upratovačka volala, že prišla do triedy s tým, že je škola v havarijnom stave," dodal Marián Kovaľ. Padajúci strop zasiahol aj projektor. Ten vytrhlo zo steny aj s držiakom. Niektoré lišty, ktoré držali sadrokartónový strop na bočných stenách, boli rovnako vytrhnuté zo steny. Našťastie tu v tom čase nikto nebol. "Napriek tomu, že to je 10 rokov staré, firma bola maximálne ústretová," vyjadril sa Kovaľ.

V pondelok školu zatvorili. V utorok 26. septembra sa deti do školy vrátili. Stropy pred desiatimi rokmi znižovali aj v iných triedach. Preto sa pozreli aj ne. Zástupca stavebnej firmy tvrdí, že v minulosti mali v škole problém so zatekajúcou strechou. Podľa neho, ak by tam vlhkosť nebola, tak by sa to nestalo.

"Firma všetko prešla, ostatné triedy sú v absolútnom poriadku," informoval Marián Kovaľ. Podľa zástupcu stavebnej firmy Miroslava Brudňáka je záruka na takú strechu 2 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy