Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
10 pravidiel používania červeného rúžu
Zdielať na

10 pravidiel používania červeného rúžu

Zdroj: makeup.sk

INZERCIA / Namaľovali ste si niekedy pery červeným rúžom? Bojíte sa jeho jasu a toho, že sa rozmaže? Nedajte sa príliš uniesť strachom. Radšej sa zamerajte na výskum týchto otázok. Neexistuje jediné dievča alebo žena, ktorej by červený rúž nesedel. Je to len to, že nedostatok zručností pri výbere správneho odtieňa sťažuje vytvorenie prekvapivo krásneho a živého obrazu.

Pravidlá, ako používať červený rúž, aby bol váš make-up dokonalý a ich recenzie ružu:

  • Makeup by nemal byť chytľavý, ak je na perách červený rúž. Pomôže  to nevytvoriť efekt karnevalovej masky na tvári. Stačí len  mierne zdôrazniť oči čiernou maskarou na mihalniciach. Farba  manikúry je najlepšie kombinovaná tak, aby ladila s rúžom. 
  • Tón najlepšieho rúžu by sa nemal vyberať podľa farby očí či oblečenia, ale podľa tónu pleti a farby vlasov. Musíte si tiež pamätať na to, že studené odtiene červeného rúžu dokonale zdôraznia belosť zubov a tie, ktoré sú blízke oranžovému alebo koralovému tónu, naopak.
  • Tvár musí mať dokonale rovnomerný tón. Preto je nutný púder alebo makeup. Ešte lepšie je použiť špeciálnu bázu pod make-up, pomôže vyrovnať  tón a textúru tváre a make-up vydrží po  celý deň. 
  • Aby ste sa vyhli olupovaniu pokožky na perách, aplikujte na noc balzam niekoľko dní po sebe. Alebo z času na čas použite špeciálny peeling na pery makeup.sk. Ak ho nemáte, poslúži vám obyčajný cukor.
  • Pre ideálny obrys pier je potrebné zafarbiť (dosť málo) a prepudrovať a potom naniesť ceruzku - najprv do stredu hornej  pery, potom do kútikov a potom spojiť zamýšľané oblasti súvislou čiarou pozdĺž obrys pier. 
  • Ak sa vám pri nanášaní ceruzkou alebo rúžom trasie ruka, použite na odstránenie defektu špeciálny štetec, aplikátor na pery. Nemusíte nič utierať vatovými tampónmi lebo určite neskôr rozmazajú rúž mimo kontúrou. Na štetec (aplikátor) je potrebné naniesť trochu tónu a upraviť  kontúru. 
  • Najlepší rúž by sa mal nanášať iba štetcom na pery. Malé množstvo šarlátového alebo priehľadného lesku v strednej časti pier  dodá perám šťavnatosť. 
  • Aby ste sa vyhli stopám červeného rúžu na zuboch, môžete si pery jemne utrieť suchou servítkou. Táto technika tiež pomôže odstrániť prebytočný rúž. Rúž budete musieť pravidelne zafarbovať na červeno, pretože pri jeho používaní sú veľmi viditeľné stopy vymazania. Preto sa z času na čas musíte pozrieť do zrkadla.

    makeup.sk

Niekoľko odporúčaní o tom, ktoré dievčatá, aké odtiene červenej na perách, najlepšie sa hodia:

  • všetky farby bobuľových červených brusníc, malín, brusníc sú vhodné pre bielu pokožku;
  • majiteľkam  prirodzeného tónu pleti - klasická bohatá červená, paradajka a  odtiene matnej červenej (šarlátová, intenzívna koralová);  
  • ľudia  tmavej pleti budú vyzerať veľkolepo s čerešňou, červeným vínom, bordovým ružom;  
  • nech ryšavky používajú červeno-ružové odtiene najlepšieho rúžu alebo amarantový tón. 

Či použiť ceruzku na pery ako kontúr, závisí od konzistencie rúžu. Je tam perleť, je tam veľa mastných zložiek, ktoré sa teplom topia, roztierajú a tým kazia všetok make-up. Ak rúž nie je odolný, môžete si pred nanesením pery trochu prepudrovať. Alebo použite primer, bázu pod make-up ktorý si nájdete v našom internetovom obchode makeup.sk  . Pomôže to stabilizovať konzistenciu rúžu a udržať ho na perách dlhú dobu.

Najčítanejšie správy