Jasno
20°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Rodáčka zo Slovenska zožala úspech v Hollywoode. V diári má miery známych osobností
Zdielať na

Rodáčka zo Slovenska zožala úspech v Hollywoode. V diári má miery známych osobností

KOMÁRNO / Z Komárna do Hollywoodu. Úspech na tejto ceste žal nielen slávny režisér Ivan Reitman, ale aj kostýmová dizajnérka Angela Jobbágyová Hadnagy. V diári má miery napríklad aj Leonarda di Capria, či Sharon Stone.

"Organizovali sme tu premiéru filmu, ktorý spôsobil moju lásku ku kostýmom, volal sa Dračie srdce," priblížila Angela Jobbágyová Hadnagy, kostýmová dizajnérka v Hollywoode. S Angelou Jobbágyovou Hadnagy, rodáčkou z Komárna, ktorá oblieka filmové hviezdy v Hollywoode už 25 rokov sme sa stretli v komárňanskom kine Tatra. Kostýmová dizajnérka, mama dvoch dcér, vyštudovala textilný dizajn v Bratislave. Keďže na Kolibe v tom čase nebol o odborníkov záujem, vydala sa za oceán. "Začínala som ako stylistka. Zo dňa na deň som sa ocitla pred dverami Leonarda Di Capria, aj inými obrovskými hviezdami a netušila som, že raz budem tak blízko pri nich a budem ich vidieť nahých so vším všudy a že budem pomáhať ich imidžu," pokračovala Jobbágyová Hadnagy. 

Postupne prichádzali filmové projekty. "Nemala som tam žiadne kontakty, všetko som si musela sama vydupať, vybojovať," dodala Jobbágyová Hadnagy. Nedávna premiéra filmu Blackening v slávnom newyorskom kine Appolo, kostýmovej dizajnérke z Komárna, ku ktorej spočiatku v štábe pristupovali ako k jednej z mála belošiek s nedôverou, priniesla satisfakciu. "Moje meno tam bolo napísané cez celú obrazovku, nikdy v živote by ma nenapadlo, že budem tam sama za seba, za svoju prácu, za svoje umenie," doplnila s nadšením Jobbágyová Hadnagy.

Väčšina produkcie, na ktorej pracuje ako kostýmová dizajnérka, sa nedostane cez oceán do našich kín. "Je mi to ľúto, lebo ten svet je taký iný a tak ďaleko, ale aj tak to najväčšie zadosťučinenie mám ja pred sebou, že som to dokázala, presadiť sa v Hollywoode tak to môže mať len Ivan Reitman a ja z Komárna, lebo to je úplne šialené," ozrejmila Jobbágyová Hadnagy. Jej špecialitou, ktorá sa za oceánom príliš nenosí je šiť kostýmy do filmov, klipov či reklám na mieru. Obaja starí rodiča boli krajčíri, rozumie látkam a už od gymnázia si doteraz šije aj na seba všetko sama. "To by ste boli prekvapená, ja mám normálne diár s veľkosťami Lea di Capria, Sharon Stoneovej či Russella Crowe. Ja nepovažujem navrhovanie kostýmov, ak sa tie kostýmy kupujú, alebo vyťahujú z obchodov za navrhovanie, ja sa vyžívam v tom, že som schopná tie kostýmy navrhnúť," avizovala Jobbágyová Hadnagy.

Každý film berie ako veľkú šancu, ten posledný, s hviezdnym obsadením, budeme môcť oceniť aj v Európe. "S Russell Croweom, Samom Worthingonom, Adamom Goldberom a Cloe Beily, je to hotové, teraz sa hľadá distribútor. Mal by vyjsť do roka," doplnila na záver Jobbágyová Hadnagy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy