Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Záhadné foto! Kula plány Simonkina mama pred mesiacom?
Zdielať na

Záhadné foto! Kula plány Simonkina mama pred mesiacom?

Simonkine telíčko našli dnes pri brehu Váhu

Fotka by mohla naznačovať, že žena tento hrozný čin plánovala a bola si dopredu obhliadnúť miesto. Vyšetrovanie bude musieť ozrejmiť, či dievčatko spadlo do vody ešte živé.

Vyšetrovateľ matku zatiaľ neobvinil, začalo sa však trestné stíhanie vo veci opustenia dieťaťa. Polícia naďalej hľadá svedkov, ktorí by túto tragédiu pomohli objasniť. Kriminalisti budú ešte podrobnejšie skúmať zábery priemyselnej kamery, na ktorej je mama so Simonkou.

Skúmať sa takisto bude ešte aj matkin psychický stav. Keď sa počas vypočúvania zrútila, odviezli ju na psychiatrickú kliniku do Pezinka. Stále nie je vylúčené, že to, že sa Simonka ocitla vo vode, nebola nešťastná náhoda. Mnohí Hlohovčania tvrdia, že ju do vody mama sotila. Nasvedčuje tomu práve spomenutá fotografia.

Simonku našli zakliesnenú medzi konármi

Do terénu sa dnes vybralo 25 záchranárov v niekoľkých hliadkach. Jedna z nich ju našla. "Vodohospodári dnes znížili hladinu rieky, aby záchranárom uľahčili hľadanie. Už niekoľko minút po rozbehnutí pátrania ju zbadali pri brehu Váhu asi 2 kilometre od Hlohovca. Telíčko bolo pod padnutým stromom zakliesnené medzi konármi," povedal pre Joj.sk hovorca KR PZ Trnava Ľuboš Homola.

Simonka mala na tele niekoľko povrchových zranení. Nájdené telíčko nemuseli identifikovať rodičia. Záchranári boli presvedčení o tom, že to je Simonka na základe popisu výzoru i oblečenia. Lekár skonštatoval smrť pravdepodobne utopením, presnú príčinu však určí až pitva,ktorá by sa mala uskutočniť v pondelok.

"Žiaľ, na základe zavádzajúcich informácií hľadali záchranári dievčatko na iných miestach, ale po priznaní matky, podľa ktorej dievčatko padlo do Váhu, sme pracovali na Váhu. Telo Simonky sme našli v porastoch na ľavom brehu rieky, od hlohoveckého mosta asi dva kilometre smerom na Sereď," povedal predseda predstavenstva Komplexnej centrálnej záchrannej služby v Gabčíkove Ján Culka s tým, že telo Simonky tu ležalo pravdepodobne už od pondelka.

"V prvých dňoch sme verili tomu, že dievčatko nájdeme živé, zdravé ale po troch dňoch pátrania sme vylúčili túto možnosť," povedal šéf záchranárov a dodal, že od skorého rána boli nasadení potápači, ktorí prehľadávali lokalizované miesto.

S potápačmi spolupracovali pátracie tímy na vodnej ploche a na brehu. "Okrem záchranárov v plnom nasadení pracovali aj príslušníci Policajného zboru," uzavrel Culka.

Mama Simonky chcela spáchať samovraždu

Včera sa mama dievčatka priznala, že jej Simonka spadla do vody, keď chcela spáchať samovraždu. "Z výpovede matky, ktorú sme vypočúvali, vyplýva, že plánovala ukončiť svoj život skokom do Váhu. So Simonkou sa popri ňom prechádzala a pri hrádzi zišla k rieke. Náhodou sa vraj šmykla, keď ju mala na rukách, na skale a Simonka jej spadla do vody," povedal pre Joj.sk riaditeľ KR PZ Trnava Bystrík Stanko. Keď ju unášal prúd rieky preč, nevedela jej už pomôcť. Počas výpovede bola údajne v zlom psychickom stave a je teraz na psychiatrii. 

Matka sa priznala zrejme preto, že ju v pondelok večer so Simonkou zachytila priemyselná kamera. Pôvodne však na polícii údajne uviedla, že približne v rovnakom čase - okolo pol deviatej - sa Simonka stratila v parku.

Zdielať na