Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Oheň sa mu stal osudným pri pálení vatry. Kamarát našiel len obhorené telo
Zdielať na

Oheň sa mu stal osudným pri pálení vatry. Kamarát našiel len obhorené telo

ROVNÉ / Desivý záver májovej vatry v obci Rovné. Kým ešte večer sa všetci na kopci nad dedinou zabávali, ráno prišla šokujúca správa. V pahrebe našli zhorené ľudské telo. V ohni zomrel pravdepodobne dôchodca z vedľajšej dediny. Polícia totožnosť nebohého zatiaľ nepotvrdila.

Vatru chceli pôvodne zapáliť už v sobotu, no pre zlé počasie tak urobili až včera (7. mája) večer. Postupne sa tu schádzali dedinčania, po polnoci tu zostal už iba Ondrej s Marekom. Potom zrejme obaja zaspali.

"Ja som asi skôr zaspal. On tu určite bol. Ešte sme sa dohodli, že pôjdeme spolu domov, lebo on je z tej istej dediny ako ja," povedal kamarát Marek. Ten sa dnes prebudil okolo pol piatej nadránom. Svojho kamaráta Ondreja nikde nevidel. Postavil sa a zapálil si cigaretu, no potom prišiel šok. "Pozrel som sa do pahreby a videl som tam telo. Tak som sa rozplakal a utekal rýchlo dolu," pokračoval Marek. "Prišiel ráno o piatej za nami, že horí chlap vo vatre, tak sme sem dobehli, ale, bohužiaľ, už telo bolo zhorené," objasnil obyvateľ obce Ondrej. 

Polícia totožnosť nebohého zatiaľ nepotvrdila. Testy DNA budú potrebné, no miestni sú presvedčení o tom, že išlo o 64-ročného Ondreja. 

Obyvatelia naňho spomínajú v dobrom. "Dva roky dozadu si vybavil dôchodok, takže žil už ako dôchodca. Nebol konfliktný vôbec. Je to kruté, nezaslúžil si takúto smrť." Smutným paradoxom je, že dôchodca za tie roky na májovú vatru ani raz neprišiel. Až teraz. "Nechodieval vôbec, som ostal som prekvapený z toho, že ho sem tak ťahalo lákalo k tej vatre," doplnil obyvateľ Ondrej. 

Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre zabitie, nariadili súdnu pitvu. "Vyšetrovanie prípadu ďalej pokračuje vypočúvaním svedkov a vykonávaním ďalších procesných úkonov," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

"Čo sa mohlo stať? Mal vypité a pravdepodobne sa tam potkol a padol do ohňa. A nemal mu kto pomôcť. Podľa mňa sa to mohlo takto stať, lebo inak si to neviem vysvetliť," vyjadril sa Ondrej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy