Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tragická nedeľa v Nitrianskom kraji: O život prišli dvaja motorkári
Zdielať na

Tragická nedeľa v Nitrianskom kraji: O život prišli dvaja motorkári

NEMČICE / Dve motorky sa zrazili včera na križovatke v obci Nemčice. 75-ročného vodiča stála táto zrážka život a 20-ročný motocyklista sa zranil. Nehodu motorkárov zaznamenali aj kamery.

Nehoda sa stala na križovatke v Nemčiciach. 20 ročný motorkár išiel po hlavnej ceste. Dve motorky idú za sebou po hlavnej ceste a za nimi osobné auto. Na križovatke sa na prvého motocyklistu vyrúti motorkár, ktorý ide oproti a odbočuje vľavo. V zlomku sekundy vrazia do seba. "75-ročný vodič motocykla BMW pravdepodobne nedal prednosť motocyklu Honda, ktorý viedol 20-ročný muž," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Viktória Borloková.

Jeden motorkár zostáva ležať na zemi. 20-ročný mladík, do ktorého vrazil sa dokáže zodvihnúť. Už zakrátko zraneným pomáhajú svedkovia a záchranári. "Leteckí záchranári z Nitry si priamo na mieste nehody prevzali do svojej starostlivosti 75-ročného motocyklistu, ktorý utrpel vážne poranenia a jeho zdravotný stav si vyžiadal okamžitú resuscitáciu," ozrejmila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE. 

75-ročného motorkára previezli do Nitrianskej nemocnice tam po niekoľkých hodinách zraneniam podľahol. "Bol v kritickom stave, v umelom spánku, odovzdaný do rúk lekárom," dodala Hopjaková.

Nebohý motorkár bol z Prievidze. Zranil sa aj mladík, do ktorého narazil. Ten má podľa predbežných zistení zlomenú kľúčnu kosť. Ďalšie okolnosti zrážky polícia vyšetruje. "Policajti 20-ročného motorkára podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého bola odobratá krv na prípadné zistenie prítomnosti alkoholu alebo inej návykovej látky," doplnila Borloková. S jarným slnečným počasím je na cestách množstvo motocyklistov. Polícia vyzýva vodičov k opatrnosti.

O život prišiel aj ďalší motorkár

Dopravní policajti z Komárna boli privolaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala blízko Hurbanova pred odbočkou na obec Martovce. 76-ročný vodič vozidla Renault Thalia nedal prednosť 40-ročnému mužovi, ktorý viedol motocykel Yamaha. Motocyklista bol prevezený do nemocnice, kde žiaľ zraneniam podľahol.

Vodič vozidla bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom a nebohému mužovi bola odobraná krvná vzorka na zistenie prípadného požitia alkoholu alebo iných omamných látok. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Komárne začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy