Oblačno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
"Staré lásky" nehrdzavejú, strany Hlas-SD a Dobrá voľba sa spájajú
Zdielať na

"Staré lásky" nehrdzavejú, strany Hlas-SD a Dobrá voľba sa spájajú

BRATISLAVA / Zdá sa, že staré politické spojenectvá aj napriek historickým sporom nevyhasli. Potvrdzujú to Andrej Danko s Robertom Ficom. No a dnes sa po viac ako troch rokoch Peter Pellegrini a Tomáš Drucker postavili pred verejnosť, aby oznámili, že Dobrá voľba sa zlúči s Hlasom. Niekdajšie výhrady Druckera zjavne pominuli a už nevníma Hlas ako Smer 2.0. O spájaní sa naopak zatiaľ nedá hovoriť na pravicovom spektre. Napriek niektorým želaniam zatiaľ Demokrati a KDH spoločnú reč nenašli.

Mimoparlamentné strany Hlas-SD a Dobrá voľba podpísali v piatok 28. apríla dohodu o spájaní sa. Viacerí členovia Dobrej voľby vstúpia do Hlasu. Dobrá voľba má postupne zaniknúť. Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informovali predsedovia strán Peter Pellegrini a Tomáš Drucker.

Strany Dobrá voľba a Hlas-SD ohlásili spájanie. Podľa Lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho obe strany podpíšu dokument o zlúčení strán. "Tu pôjde o reálne spojenie sa, kedy po celom tomto procese bude strana Hlas-SD kandidovať do parlamentu, kde na kandidátnej listine budú aj nominanti a v tom čase už bývalí členovia Dobrej voľby a Dobrá voľba postupne, tak ako to hovoria zákony, zanikne a bude vymazaná z registra politických strán," uviedol predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Podľa jeho slov sa takto robí rozumné zlučovanie politických strán. "Ja sa teším, že Tomáš Drucker aj napriek tomu, že má veľmi zaujímavé aktivity v zahraničí, kde sa venuje naozaj prestížnemu štúdiu, sa rozhodol predsa len vrátiť na Slovensko a využiť tu svoje schopnosti a ja ho tu srdečne vítam," doplnil Pellegrini.

Celú tlačovú konferenciu si môžete pozrieť tu: 

Tomáš Drucker z Dobrej voľby sa zároveň stane členom predsedníctva Hlasu, čím získa vysoké miesto na kandidátke počas parlamentných volieb. "Myslím si, že táto spolupráca bude veľmi dobre fungovať," uviedol. "Hlas nie je Smer 2.0," povedal Drucker počas tlačovej konferencie. V minulosti ale tvrdil, že si nevie predstaviť spájanie práve kvôli tomuto dôvodu. "Ak sa mám ospravedlniť za to, čo som povedal k niektorým ľuďom, tak to rád urobím. V tomto kontexte s tým nemám žiaden problém, pretože Hlas-SD považujem za príčetnú stranu, ktorá vie, kde je sever," vysvetlil.

Súvisiace články