Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Oprava jednej z najhorších ciest na Slovensku je v plnom prúde
Zdielať na

Oprava jednej z najhorších ciest na Slovensku je v plnom prúde

TRENČÍN / Vodiči, ktorí budú v najbližších týždňoch brázdiť cesty trenčianskeho kraja, sa musia pripraviť na množstvo obmedzení a kolón. Opravovať tu začali hneď niekoľko významných cestných ťahov. V niektorých prípadoch čoskoro pristúpia k radikálnemu kroku a cesty zatvoria.

Oprava panelky – jednej z najhorších ciest na Slovensku je v plnom prúde. V najbližších týždňoch vodičov čaká skúška nervov. Denne tadiaľto prejdú desaťtisíce áut. Je to cesta medzinárodného významu a hlavný ťah do susedného Česka. Onedlho tento úsek uzavrú. "Úplná uzávera na mostoch je plánovaná od 01.05.2023 do 30.08.2023. Sú to mosty ponad Váh a Biskupický kanál (Vážske kaskády) v smere od D1 na Bánovce nad Bebravou," povedal Martin Guzi zo Slovenskej správy ciest. 

Autá budú odkláňané na obchádzkové trasy. Z Bratislavy cez Beckov a Trenčianske Stankovce a v druhom smere cez Trenčín. "Pôjde to cez nový most, treba rátať s kolónami," doplnil Róbert Hartmann, vedúci útvaru mobility mesta Trenčín. Vodiči, ktorí si plánujú skrátiť cestu cez Trenčianske Teplice neuspejú.

Tu začala župa s opravami tiež. Od Petrovej Lehoty až po obec Bobot sú hneď štyri semafory. Ťažké stroje vám skrížia cestu aj v úseku Stará Turá – Myjava. "Toto je tretia etapa tejto cesty z nového mesta na Myjavu. 4 km, potrvá 7,5 mesiacov," vysvetlil trenčiansky župan Jaroslav Baška. 

Aby toho nebolo málo, veľká oprava sa začala aj v okrese Partizánske. Za obcou Veľké Uherce v smere na Skýcov. Kvôli ťažkému terénu museli cestu zatvoriť na jeden rok. Obchádzka zo Skýcova cez Bošany do Partizánskeho má 37 kilometrov. "Najlepšie na bicykloch, vlakmi a autobusmi, bude to náročné," uzavrel Baška. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy