Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
V Bratislave sa konala omša za obete poľskej tragédie
Zdielať na

V Bratislave sa konala omša za obete poľskej tragédie

Zdroj: TASR/Tomáš Halász

Svätú omšu za obete leteckého nešťastia, pri ktorom zahynul prezident Poľskej republiky Lech Kaczynski a všetci členovia jeho sprievodu, slávil dnes podvečer bratislavský arcibiskup, metropolita Stanislav Zvolenský v Katedrále sv. Martina.

Mons. Zvolenský v úvode sv. omše privítal prezidenta SR Ivana Gašparoviča s manželkou, veľvyslanca Poľskej republiky v SR Andrzeja Krawczyka a ďalších hostí z Poľska, apoštolského nuncia v SR Maria Giordanu, predstaviteľov diplomatických misií na Slovensku, poslancov Národnej rady SR, primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského a iných hostí, ako aj všetkých prítomných.

V homílii bratislavský arcibiskup konštatoval, že stojíme tvárou v tvár náhlej a nečakanej smrti veľkého počtu predstaviteľov poľského národa, ktorá spôsobila veľa smútku a žiaľu. Súčasne vyzdvihol lásku a nádej, ktorú nám dáva aj v najťažších chvíľach Ježiš Kristus. Mons. Zvolenský spomenul i vojenského biskupa Tadeusza Ploského, ktorý mal mať príhovor na spomienkovom podujatí venovanom obetiam katynskej masakry a v ktorom mal pripravené aj slová: "Musíme byť citlivejší na hlas Ducha Svätého...". V závere vyjadril hlbokú a úprimnú sústrasť poľskému veľvyslancovi v SR a všetkým prítomným občanom z Poľska.

Súčasťou omše boli modlitby a prosby za všetky obete tragédie, za ich smútiace rodiny a blízkych i za obyvateľov Poľska zronených týmto nešťastím.

Najčítanejšie správy