Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Smer-SD podal na troch komentátorov trestné oznámenia. Ich výroky považujú za krivé obvinenia
Zdielať na

Smer-SD podal na troch komentátorov trestné oznámenia. Ich výroky považujú za krivé obvinenia

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Strana Smer-SD podala na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenia na komentátorov Mariána Leška, Michala Havrana a Tomáša Hudáka. Ich výroky na adresu strany považujú za krivé obvinenia.

Na Leška podali trestné oznámenie za jeho výroky v kauze únosu Vietnamca o tom, že to bol štátom pripravený a zorganizovaný zločin a Smer sa na tom podieľal. Na Hudáka za to, že označil Smer za organizovanú zločineckú skupinu. V Havranovom prípade má ísť o tvrdenia, že Smer podporuje genocídu ukrajinského obyvateľstva, priblížil podpredseda strany Erik Kaliňák. Ide podľa neho o preukázateľné klamstvá.

"Podanie trestných oznámení netreba chápať ako útok na novinárov alebo médiá. Je to vecná kritika a hlavne nastavené zrkadlo, ktoré poukazuje na to, že v oblasti práce médií a novinárov by mali fungovať určité červené čiary, ktoré by sa za žiadnych okolností nemali prekračovať," skonštatoval člen predsedníctva Smeru-SD Igor Melicher. Komentátori podľa Kaliňáka vo svojich článkoch neuviedli dôkazy, ktoré by ich tvrdenia akokoľvek legitimizovali. Tvrdí, že sa tak dopustili trestného činu krivého obvinenia.

Michal Šimečka: Trestné podania ostro odmietame

"Oháňajú sa právom na iný názor, a pritom chcú stíhať za iný názor novinárov a komentátorov. Trestné podania SMERu voči Mariánovi Leškovi, Tomášovi Hudákovi a Michalovi Havranovi ostro odmietame," vyjadril sa predseda politického hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Podľa neho takéto praktiky nemajú v normálnej európskej demokracii čo robiť. "V PS sa budeme vždy usilovať o demokratickú budúcnosť Slovenska a bojovať proti tým, ktorí chcú budúcnosť neslobody a autokracie," dodáva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy