Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Fico: S mýtom pre osobné autá nepočítame
Zdielať na

Fico: S mýtom pre osobné autá nepočítame

Premiér sľubuje oslobodenie Slovákov od ďalších poplatkov za cesty minimálne do roku 2014

Slovákom by sa tiež nemali zvyšovať ani ceny za diaľničné známky pre vozidlá do 3,5 tony. "Nebolo by korektné pýtať od ľudí viac peňazí dovtedy, kým nebude aspoň tá základná diaľničná sieť postavená," konštatoval Fico.

Diaľničné spojenie medzi Bratislavou a Košicami by malo byť dokončené v roku 2014. Premiér však pôvodne sľúbil, že bude hotové už v tomto roku. Dôvodom, že k tomu nedošlo, je podľa neho hospodárska kríza.

Fico tiež podotkol, že mýto pre nákladné vozidlá bude do niekoľkých dní spustené. Predchádzať mu však bude stretnutie so zástupcami autodopravcov 22. februára. "Prejde sa, do akej miery boli naplnené všetky veci. Teda najmä ako funguje fakturovanie, či sa presne ukazujú výpisy, označenie jednotlivých úsekov, či celková fakturovaná cena zodpovedá úseku, ktorý dopravcovia prejdú," vysvetlil.

Mýto pre "osobáky" avizoval Vážny

Premiérom Ficom popierané zavedenie elektronického mýta pre osobné autá do 3,5 tony avizoval ešte v roku 2009 minister dopravy Ľubomír Vážny. "Zatiaľ máme v pláne od roku 2013 uplatniť elektronické mýto aj na osobné vozidlá," povedal minister dopravy 28. augusta 2009. Stalo sa tak na tlačovej besede k uzatvoreniu koncesnej zmluvy na prvý PPP projekt na rýchlostnú komunikáciu R1.