Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Krásny čin dobrovoľných hasičov z južného Slovenska. Po tragickej nehode kamionistu prekvapili vdovu s dvomi deťmi
Zdielať na

Krásny čin dobrovoľných hasičov z južného Slovenska. Po tragickej nehode kamionistu prekvapili vdovu s dvomi deťmi

RASTISLAVICE / Dobrovoľní hasiči z Rastislavíc mali v roku 2022 skutočne plné ruky práce. Od začiatku roka mali 53 výjazdov. Napriek tomu si našli čas pomôcť aj inak. Vyzbierali sa na pomoc mladej vdove s dvomi deťmi, ktorej manžel zahynul pri nehode kamióna pri Tvrdošovciach na sklonku roka pred rokom. O neutešenej situácii v rodine im list napísala babka.

"Nevedeli sme, čo ďalej, dcéra ostala sama, bez roboty s deťmi, bolo a ak to je ťažké," povedala Darina Dobrovodská, svokra nebohého vodiča. Trojstranový list adresovala mama vdovy Zuzany a babka dnes už štvorročnej Zuzanky a 14-ročného Jarka z Veľkých Ludiniec, dobrovoľným hasičom do Rastislavíc. Jej zať, 47-ročný Jaroslav, pred rokom zahynul pri dopravnej nehode za Tvrdošovcami, pri ktorej zasahovali aj oni. Kamión sa prevrátil uprostred cesty. 

"Bola to taká nehoda zvláštna, k takýmto nehodám nechodíme každý deň," informuje dobrovoľný hasič Patrik Schusnix. Manželka nebohého povedala, že nehoda sa stalo po ceste domov,  ktorú mal mať poslednú pred dovolenkou. "Chlapci sa snažili, som vďačná za to," dodáva. A chlapi pomohli aj teraz. List od pani Dariny ich chytil za srdce. Opísala v ňom trápenie mladej vdovy, ktorá nielen prišla o manžela a otca detí, ale jej mesačný príjem sa zo dňa na deň zúžil na vdovský a sirotské príspevky - 350 eur. 

"Tak sme sa dali s chlapcami dokopy a zrobili sme takú finančnú zbierku, aby sme im aspoň trošku pomohli z tej ťažkej situácii," dodáva dobrovoľný hasič Peter Schusnix. K finančnej zbierke 29 dobrovoľných hasičov z Rastislavíc vyzbieralo 1 500 eur, pridali aj výhru z nedávnej hasičskej súťaže a dokonca pre nich založili účet na dobrovoľné príspevky. "Pozvali sme ich aj na náš deň otvorených dverí, ukážeme im techniku a snažíme sa ich trošku pohostiť," informuje dobrovoľný hasič Michal Kalužák. Dobrovoľní hasiči mladej vdove ponúkli aj svoju pomoc v budúcnosti. "Keď bude potrebovať drevo popíliť alebo niečo spraviť, že aby nám zavolala, že veľmi radi, sadneme do auta a pôjdeme pomôcť," povedal Peter Schusnix.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy