Skoro jasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Kaliňák: Transparentnú súťaž MV napadla garážová firma o dvoch zamestnancoch
Zdielať na

Kaliňák: Transparentnú súťaž MV napadla garážová firma o dvoch zamestnancoch

Zdroj: SITA

Pripravenú akciu, ktorej cieľom bolo zdiskreditovať súčasné vedenie ministerstva vnútra, riadil a mediálne zneužil podľa Kaliňáka poslanec za KDH Daniel Lipšic

Tá podľa neho dodávala rezortu za bývalého vedenia upratovacie služby drahšie o takmer 20 percent ako nová firma, ktorá zvíťazila vo verejnej súťaži. "Pripravenú akciu, ktorej cieľom bolo zdiskreditovať súčasné vedenie ministerstva vnútra, riadil a mediálne zneužil poslanec za KDH Daniel Lipšic," dodal.
      

Pripomenul, že so spoločnosťou Vyko, ktorá v minulosti upratovala priestory Prezídia Policajného zboru, podpísalo zmluvu v júni 2005 bývalé vedenie ministerstva. V uvedenom čase, ako aj v súčasnosti má mať dvoch zamestnancov. Meter štvorcový upratovala za 27 centov, víťazná ponuka pri medzinárodnom tendri je za 22 centov.

"MV za súčasného vedenia dokázalo vysúťažiť cenu nižšiu takmer o 20 percent, ako sa to pred piatimi rokmi podarilo vedeniu tohto ministerstva nominovaným KDH," pripomenul.
      

Firma Vyko podala 23. decembra 2009 námietku voči medzinárodnej súťaži vypísanej vo februári minulého roka, týkajúcej sa správy viac ako 1600 budov a zariadení MV. Okrem iných činností zahŕňa aj upratovanie. Kaliňák priblížil, že sa do nej prihlásili piati uchádzači. Za víťaza bol vyhlásený záujemca s najlacnejšou ponukou, a to firma ISS Facility Service so sídlom v Bratislave. Spoločnosť Vyko sa do nej neprihlásila.

Zdielať na

Najčítanejšie správy