Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľká volebná účasť, veľká povolebná bitka a teraz veľké ťahanice. V Žehre nastúpil nový starosta
Zdielať na

Veľká volebná účasť, veľká povolebná bitka a teraz veľké ťahanice. V Žehre nastúpil nový starosta

ŽEHRA / Obec Žehra počas komunálnych volieb pútala pozornosť. Najprv veľkým počtom voličov, ktorí sa v tamojšej osade hrnuli k urnám. Potom hromadnou bitkou po oznámení výsledkov, kde sa do seba pustili prívrženci úspešného aj toho neúspešného kandidáta na starostu. Zvolený Jozef Mižigár sa preto pár dní skrýval v lese, keďže sa k nemu dostali vyhrážky o zabití. Všetko ustál a dnes slávnostne zložil sľub, hoci už druhýkrát.

Starosta sotva prebral úrad a už sa tu dejú novinky. pribudlo tu kreslo, ktoré vyzerá ako trón. No starosta sa za kráľa nepasuje. "Keď niekto sedí na takej stoličke má aj váhu aj slovo v našej komunite. Takže táto stolička naznačuje to, že budem riadiť obec a budú počúvať ľudia," povedal nový starosta Žehry Jozef Mižigar. 

Jozef Mižigár je už oficiálnym starostom Žehry. Sám tvrdí, že robiť chce pre všetkých obyvateľov rovnako. Pomáhať má osade aj centrálnej časti dediny. Tento sľub skladal dvakrát. Prvýkrát pred advokátom, druhýkrát pred obecným zastupiteľstvom. Dôvodom boli možné prieťahy pri odovzdávaní úradu. "Bolo to tak povedané, že obecný úrad bude uzatvorený a nebudú mi poskytnuté insígnie. A preto som sa zabezpečil tak, že chcem zložiť sľub," dodal Mižigar. 

"Keď je sľub zložený, tak je zložený. To je jednoznačné. on mal zložený pri notárovi a zákon to predpisuje, že je to možné tak to znamená, že je všetko v poriadku," uviedol niekdajší starosta František Hadušovský. Neštadartnými účastníkmi obecného zastupiteľstva boli muži s nápisom na bundách security. Starosta si tak poistil bezpróblémový priebeh, keďže ešte pred mesiacom sa strachoval o svoj život a ušiel z domu. "Áno, očakavál som a preto tu boli aj chlapci pripravení zasiahnuť, keby mne išlo o život. Ostávate bývať v osade? určite ostávam tam aj tam zomriem," uzavrel Mižigar. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy