Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prajte si niečo, padá vláda: Opozícia chce vysloviť nedôveru Hegerovmu kabinetu
Zdielať na

Prajte si niečo, padá vláda: Opozícia chce vysloviť nedôveru Hegerovmu kabinetu

BRATISLAVA / Po neúspešnom odvolávaní ministra vnútra si teraz opozícia trúfa na premiéra. Už vo štvrtok, 8. decembra, začne rozprava na mimoriadnej schôdzi za vyslovenie nedôvery vláde. Koalícia ale stále nemá dostatok poslancov na svoju podporu. Michal Šipoš z OĽaNO priznáva, že rokujú. Opozičné strany majú už teraz úplne jasno.

Návrh za vyslovenie nedôvery vláde je z dielne Richarda Sulíka v spolupráci s opozičným Hlasom. Koalícii tak do hlasovania zostáva len viac ako týždeň na to, aby vyrokovali na svoju stranu ďalších poslancov. Skúšajú pritom presvedčiť aj niektorých z SaS. "Za náš poslanecký klub môžem potvrdiť, že snažím sa rokovať s demokratickými poslancami. To znamená, či už poslanci zo strany SaS, niektorých považujem za rozumných a demokratov. A taktiež pán Kollár, pán Valášek a poslanci, ktorí opustili náš klub," povedal predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

Za pád vlády pritom chce hlasovať aj nezaradený poslanec Tomáš Taraba spolu so Štefanom a Filipom Kuffovcami, ktorí boli opakovane jazýčkom na váhe. Svoju skúsenosť s nezaradenými má aj poslanec Gyimesi. "S tými, s ktorými som ja komunikoval sú ochotní povaliť túto vládu," vyjadril sa poslanec György Gyimesi.

Opozičný Smer má už ale pripravený aj plán B, ak by vláda padla. "Preto sme predradili pred toto hlasovanie návrh ústavy. Pre nás je dôležité, aby ústava bola zmenená tak, aby boli umožnené predčasné voľby," povedal poslanec Ladislav Kamenický.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy