Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najvyšší súd SR rozhodol o tom, že Rudolf Kusý bude stíhaný na slobode
Zdielať na

Najvyšší súd SR rozhodol o tom, že Rudolf Kusý bude stíhaný na slobode

BRATISLAVA / Najvyšší súd dne rozhodol o vzatí Rudolfa Kusého do väzby. Situáciu bývalý kandidát na primátora hlavného mesta komentovať nechcel.

Rudolf Kusý čelí obvineniu, že ako starosta bratislavského Nového Mesta si vypýtal úplatok 150-tisíc eur. V sobotu, 19. novembra, sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhodovala o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie Rudolfa Kusého do kolúznej väzby. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodoval Najvyšší súd SR. 

Obvinený exstarosta veril, že ho Najvyšší súd SR ponechá na slobode. Uviedol, že za toto rozhodnutie je "pochopiteľne vďačný". Jeho právna zástupkyňa Eva Mišíková považuje rozhodnutie súdu za spravodlivé. Prípad nechcela bližšie komentovať. "Nebudeme rozoberať skutkový stav. Je pred nami vyšetrovanie, ktoré do tohto času nebolo vykonané náležitým spôsobom. Po vznesení obvinenia neboli vypočutí kľúčoví svedkovia," zdôraznila.

Rudolfa Kusého zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu, 16.novembra, v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Vyžiadanie úplatku sa malo týkať výstavby bytového domu na Kramároch.

Rudolf Kusý pred novinármi nechcel odpovedať na otázky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy