Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na generálnej prokuratúre bola nahlásená bomba
Zdielať na

Na generálnej prokuratúre bola nahlásená bomba

BRATISLAVA / V hlavnom meste na Štúrovej ulici bola v budove generálnej prokuratúry nahlásená bomba. Aktuálne je budova opáskovaná.

V budove generálnej prokuratúry nahlásil anonym bombu. Práve v tom čase mala mať tlačovku aj politická strana Hlas.

"V súvislosti s uvedeným prípadom sme dnes prijali oznámenie o údajnom uložení výbušného systému v priestoroch Generálnej prokuratúry SR v Bratislave. Samotné oznámenie o uložení výbušného systému bolo realizované elektronickou formou na príslušný štátny orgán v Trenčianskom kraji. Policajti na mieste vykonali evakuáciu osôb a aktuálne prebiehajú ďalšie potrebné úkony," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave, Jana Šimunková. 

​Na mieste boli pyrotechnici a bolo nutné evakuovať budovu. "V súvislosti s prípadom o údajnom uložení výbušného systému v priestoroch Generálnej prokuratúry SR policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vykonali na mieste všetky potrebné úkony, vrátane ktorých bola i evakuácia osôb. Obhliadka priestorov vykonaná pyrotechnikom bola ukončená s negatívnym výsledkom. Prípad je v štádiu vyšetrovania," doplnila hovorkyňa Šimunková.

Našťastie sa nič podobné bombe alebo výbušnému systému nenašlo. Podľa polície, oznámenie o výbušnom systéme prišlo elektronicky na príslušný orgán v Trenčianskom kraji.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy