Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajtom na maďarskej hranici budú pomáhať aj vojaci. Dôvodom je ilegálna migrácia
Zdielať na

Policajtom na maďarskej hranici budú pomáhať aj vojaci. Dôvodom je ilegálna migrácia

KOMÁRNO / Od dnešného dňa monitorujú zelené hranice s Maďarskom nie len policajti, ale aj naši vojaci. Spoločné policajné jednotky oboch štátov hliadkujú na hraničných priechodoch už nejaký čas. Dôvodom je ilegálna migrácia.

Monitoring zelenej hranice s Maďarskom odo dnešného dňa vykonávajú spoločne s policajtmi aj príslušníci slovenskej armády. Nielen na hraničných priechodoch, ale už aj mimo nich dohliadajú na prípadný výskyt nelegálnych migrantov, ktorí by sa mohli dostať na územie Slovenskej republiky či už pešo cez zelenú hranicu, alebo v prípade Komárňanského okresu, kde hranicu tvorí rieka Dunaj, napríklad cez železničný most.

24 hodinový monitoring a spoločný výkon služby dvoch vojakov a jedného policajta si len v Komárňanskom okrese vyžiada službu 10 policajtov denne, aj preto im vypomáhajú policajti aj z takzvaných vnútrozemských okresov. Len v Nitrianskom kraji prechádza hranica s Maďarskom cez 3 okresy. Armáda by mala takto pomáhať v boji proti nelegálnej migrácii minimálne do polovice decembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy