Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri Dolnom Bare havaroval autobus s 52 ľuďmi. Deväť cestujúcich sa zranilo
Zdielať na

Pri Dolnom Bare havaroval autobus s 52 ľuďmi. Deväť cestujúcich sa zranilo

DOLNÝ BAR / Pri Dolnom Bare v okrese Dunajská Streda havaroval autobus s 52 ľuďmi. Podľa informácií TV JOJ sú traja ľudia ťažko zranení a šiesti utrpeli len ľahšie zranenia.

Cesta dôchodcov, ktorí sa viezli autobusom z Brna do Veľkého Medera na jednodňový pobyt v termálnych kúpeľoch, skončila 13 kilometrov pred cieľom. Autobus plný českých turistov za Dolným Barom zišiel z vozovky a vrazil do stromov rastúcich pri ceste.

Krátko po pol desiatej autobus vrazil bočnou stranou do husto rastúcich stromov pri ceste, ktoré síce zabránili jeho prevráteniu do priekopy, ale vykrivené plechy, rozbité okná a kúsky skla zranili viacero cestujúcich.

Následkom dopravnej nehody prišlo k zraneniu 9 osôb, z toho boli traja ťažko a šiesti ľahko zranení. 

"Po ošetrení ich transportovali do nemocnice. Najvážnejšie poranenie utrpel muž, ktorého museli vzhľadom na jeho vážny zdravotný stav uviesť do umelého spánku a do nemocnice ho previezli v kritickom stave," informuje hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Z miesta nehody ho prevážal záchranársky vrtuľník, ktorý pristál priamo na ceste.

Podľa prvotných informácií mala vodička autobusu z doposiaľ nezistených príčin zísť vpravo mimo cestu do priekopy, a naraziť pravou bočnou stranou do stromu."Policajti podrobili 43 ročnú vodičku dychovej skúške s negatívnym výsledkom," uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. 

Cestujúcich z miesta nehody previezli hasiči do budovy knižnice v Dolnom Bare, kde počkali na náhradný autobus, ktorým sa vrátili domov. Okolnosti nehody a príčinu rieši spoločne s policajtmi aj znalec z odboru dopravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy