Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO: Jeden zo staronových poslancov v Košiciach kopal do smetných nádob a močil na verejnosti
Zdielať na

VIDEO: Jeden zo staronových poslancov v Košiciach kopal do smetných nádob a močil na verejnosti

KOŠICE / Video poslanca mesta Košice a zároveň jednej z mestských častí, na ktorom sa neistou chôdzou potáca ulicami, sa stalo hitom internetu len 3 dni po voľbách. Poslanec alkohol nepoprel, no tvrdí, že sú za tým stres z uplynulých dní a rodinné problémy. Nie je to však prvý takýto prípad.

Horúca atmosféra v košických uliciach a zrejme aj horúca krv v žilách mestského poslanca. Video zachytáva poslanca, ako sa neistou chôdzou prechádza ulicami starého mesta v Košiciach. Zničiť mal aj smetné koše, ktoré mu stáli v ceste. "Nikto nevie, aké mám ja partnerské problémy, takisto bolo dosť veľa stresu vo voľbách," hovorí Michal Djordjevič, poslanec Mestského zastupiteľstva Košice. 

Počas prechádzky centrom, pri ktorej nie len neovládal svoje pohyby, si to namieril aj k náhodnej okoloidúcej. Podľa videa to vyzerá tak, že jej chcel viať čiapku. "Ospravedlňujem sa," hovorí Djordjevič.

Nešlo však o prvý prešľap

Miestny poslanec má už za sebou podobných incidentov viac. "Ľudia, ktorí sú vo večerných hodinách v meste, majú už na tohto človeka svoj názor," hovorí Igor Petrovčík, starosta mestskej časti Košice-Staré Mesto. "Takýto členovia poslaneckého zboru len degradujú úroveň celého zastupiteľstva," tvrdí Petrovčík. "Zatiaľ to hodnotím tak, že som nepokradol milióny eur, nikoho som nezabil," hovorí Djordjevič. 

Trestné oznámenie na poslanca zatiaľ nikto nepodal. "Polícia prijala oznámenie o zverejnení videozáznamu na sociálnej sieti, ktoré súčasnej dobe preveruje a vyhodnocuje, následne bude rozhodnuté o ďalšom postupe vo veci," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Starosta mestskej časti bude túto situáciu riešiť po svojom

"Budeme asi dávať podnet na etickú komisiu," uviedol Petrovčík. Poslanec Djordjevič o odstúpení z pozície neuvažuje. 

Súvisiace články