Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Deväťročný autistický chlapec vypadol z okna špeciálnej školy. So zlomeninami skončil v nemocnici
Zdielať na

Deväťročný autistický chlapec vypadol z okna špeciálnej školy. So zlomeninami skončil v nemocnici

PREŠOV / Obrovské šťastie mal len 9-ročný chlapec, ktorý vypadol z okna školy. Ide o internátnu školu v Prešove, ktorú navštevujú aj autistické deti. Autistom je aj Tiborko, na ktorého mali dozerať pedagógovia. Riaditeľka školy tvrdí, že im je ľúto to, čo sa stalo, ale škola podľa nej nič neporušila. Dieťa už je z nemocnice doma. Matka dieťaťa i jej svokra, ktorá sa o Tiborka najčastejšie stará, sú z prístupu školy zhrozené.

Tiborko do internátnej školy v Prešove dochádza na týždeň. Po poslednej návšteve ho zo školy odviezla záchranka a rodičia sa dozvedeli, že vypadol z okna z výšky asi šiestich metrov. Od vážnejších zranilo ho možno ho zachránilo iba to, že dopadol na trávnik.

Podľa riaditeľky v čase, keď dieťa vypadlo z okna, tak v triede bol jeden pedagóg a dve deti. A okno bolo otvorené na vetračku. Dieťa vypadlo z okna na druhom poschodí. Prípadom sa už zaoberá aj polícia. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví. Vzhľadom na vykonávanie procesných úkonov nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

"Ak bude potrebné nejakú zodpovednosť vyvodiť, tak ju vyvodíme. Ale my si myslíme, že naša škola nič neporušila v tomto smere," vyjadrila sa riaditeľka školy Hedviga Tomášová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy