Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ústav vo Vyšných Hágoch má staronového riaditeľa. Do obce má namierené aj minister
Zdielať na

Ústav vo Vyšných Hágoch má staronového riaditeľa. Do obce má namierené aj minister

VYŠNÉ HÁGY / Boj zdravotníkov v ústave vo Vyšných Hágoch nateraz neskončil. Ich požiadavky nevypočulo ani ministerstvo. Bývalý riaditeľ Lukáš Kokorák sa ale vzdal svojej funkcie.

Ústav ale bez riaditeľa nebol dlho. Od rána (10. októbra) sa dočasne vrátil do nemocnice ako staronový riaditeľ Slavomír Rodák. Vo funkcii bude až kým neprebehne výberové konanie.

Rodák šéfoval svidníckej nemocnici, teraz ani na sekundu nezaváhal a vrátil sa do Hágov. "Ľudia sú pripravení pracovať, nikto od pacientov neodišiel, za čo im odo mňa patrí veľká vďaka a uznanie. Verím, že takto budeme pokračovať aj ďalej," povedal Rodák. 

Len pred pár dňami odišla z Tatier petícia za odvolanie starého riaditeľa. Ten sa rozhodol, že v takej atmosfére pracovať nechce a vzdal sa funkcie. "Z dôvodu, aby poskytovanie starostlivosti bolo čo najlepšie, z danej situácie som vyvodil nasledovné dôsledky," povedal Kokorák. Minister sa aj napriek dočasnému vyriešeniu situácie plánuje so zamestnancami stretnúť. Do Hágov pricestuje v piatok a zamestnanci sa ho plánujú pýtať. "Nikto nebude útočiť, ale verím, že si vysvetlíme pozície, v ktorých sme stáli a bude to znovu dobré pre ďalšie fungovanie a aj pre pacientov," uviedol Dalibor Kiovarči, primár oddelenia hrudníkovej chirurgie.

Podľa Kiovarčiho sú lekári radi, že na pozícii riaditeľa došlo k výmene. "Môže to byť nápadom aj pre iných, že nie vždy sa treba nechať utlačiť a súhlasiť so všetkým," povedal Kiovarči. Staronovému riaditeľovi zavolali z ministerstva, či sa po dvoch týždňoch na stoličku riaditeľa nevráti. "Nastavené procesy sú, potrebujeme na nich pracovať ďalej, ale určite je čo aj zlepšovať, ale máme na čom stavať. Ten ústav je národný, má veľkú odbornú zdatnosť a v tých ľuďoch je výkvet slovenského zdravotníctva," dodal Rodák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy