Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hľadali postrelenú medvedicu, namiesto toho našli iný, prekvapivý nález
Zdielať na

Hľadali postrelenú medvedicu, namiesto toho našli iný, prekvapivý nález

DETVA / Lesy nad Detvou prehľadávajú členovia zásahového tímu pre medveďa hnedého už niekoľko dní. A to pre neúspešnú elimináciu problematickej medvedice. Miesto nej ale našli iného medveďa, ktorého má na svedomí pytliak.

Medvedica s tromi mláďatami sa opakovane vracala k rodinným domom. Ľudia sa báli o seba, domáce zvieratá či úrodu. "Tím rozhodol, že je riziková a odstránili sme ju z populácie," povedal Jaroslav Slašťan zo zásahového tímu.

Postrelená medvedica ušla do lesa. Nad časťou Skliarovo ju niekoľko dní hľadá zásahový tím aj poľovníci so psami. A kým túto konkrétnu samicu zatiaľ nenašli, v lese objavili úplne iný nález. "Čo je veľmi zvláštne na tomto prípade sa nám podarilo dohľadať kadáver iného medveďa, asi dva týždne staré to je, ktorý mal v sebe projektil," dodáva Jaroslav Slašťan.

Podľa zásahového tímu ide o dvojročného medveďa, podľa nájdeného projektilu budú hľadať, kto ho má na svedomí. Na Podpoľaní sa na problematické medvede domáci sťažujú už od jari. Či v tomto prípade išlo niekomu o trofej, samcovi podľa našich informácií chýbala hlava, alebo niekto zobral spravodlivosť s medveďmi do vlastných rúk, budú vyšetrovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy