Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Dušana Dědečka priviezli na súd bočným vchodom. Okolie justičného paláca uzatvorili
Zdielať na

Dušana Dědečka priviezli na súd bočným vchodom. Okolie justičného paláca uzatvorili

BRATISLAVA / Dnes, 6. októbra, súd rozhodne o tom, či budú bývalého generálneho sekretára deaflympijského tímu, Dušana Dědečka, stíhať na slobode alebo pôjde od väzby. Policajti pred príchodom uzatvorili časť Šoltésovej ulice.

Eskorta s kukláčmi priviezla Dušana Dedečka do Justičného paláca bočným vchodom. Okolie justičného paláca museli uzatvoriť. Dôvodom sú obavy o bezpečnosť Dušana Dědečka. 

Obhajca Jiří Kučera: Žiadny zo svedkov nehovoril o agresívnom správaní môjho klienta

Pred súdom odpovedal na otázky novinárov obhajca Dušana Dědečka, Jiří Kučera. Spomenul aj to, že v uznesení o vznesení obvinenia nehovorí ani jeden z vypočutých svedkov o agresívnom správaní jeho klienta na mieste činu. Naopak, vypovedal svedok, konkrétne člen hasičského a záchranného zboru, ktorý tvrdí, že sa na mieste činu správal slušne. "On len hovoril príslušníkovi polície, že je chorý, čo naozaj je. Má viacero diagnóz, a že aj on má svoje práva, ale musím povedať, že orgány činné v trestnom konaní veľmi rýchlo vypočuli veľké množstvo osôb. Nikde som nečítal, že by bol agresívny," uviedol obhajca.

Celý rozhovor pred súdom s novinármi nájdete vo videu:

Návrh na väzbu z útekového a preventívneho dôvodu podal v utorok (4. 10.) prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave. Stotožnil sa tak s podnetom od policajného vyšetrovateľa. O väzbe musí súd rozhodnúť do 72 hodín od podania návrhu.

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý opitý autom spôsobil víkendovú tragickú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami, má veľké výčitky svedomia a je na tom psychicky zle. Uviedol jeho právny zástupca Jiří Kučera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy