Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zbadal hliadku mestskej polície a začal heilovať. Skončil na Špecializovanom trestnom súde
Zdielať na

Zbadal hliadku mestskej polície a začal heilovať. Skončil na Špecializovanom trestnom súde

RUŽOMBEROK / Zbadal hliadku mestskej polície a začal heilovať. Stalo sa to v blízkosti materskej školy. Za toto gesto skončil mladík na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici.

Mladý muž, ktorý v marci tohto roku heiloval na verejnosti v Ružomberku, už pozná výšku svojho trestu.  Prípad sa stal na konci marca na ulici Hrabovská cesta. Dušan prešiel na druhú stranu sídla materskej školy, kde vztýčil pravú ruku do úrovne hlavy a zakričal slová v nemeckom jazyku "sieg heil". Toto gesto mladý Ružomberčan urobil počas hliadkovania Mestskej polície. Za tento prejav skončil na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici. S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste.

"Samosudca špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a obvineným D.R., ktorého uznal za vinného z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd a uložil mu peňažný trest vo výške 1000 Eur,"  informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Po vynesení rozsudku sme od mladého muža dostali len stručnú odpoveď. "Som spokojný. Už sa stalo, no čo," uviedol odsúdený.

Ak by sa mladíkovi 1000 eur zaplatiť predsa len nechcelo, skončí za mrežami. "Pre prípad, že by výkon peňažného trestu mohol byť úmyselne zmarený, sa obvinenému stanovil náhradný trest odňatia slobody v trvaní štyroch mesiacov,“ skonštatovala hovorkyňa súdu Kudjáková. Rozsudok je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy