Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovensko má nového amerického veľvyslanca
Zdielať na

Slovensko má nového amerického veľvyslanca

BRATISLAVA / Slovinsko alebo Slovensko? Nie raz sa už stalo, že si tieto dve európske krajiny doplietli aj vysokopostavení politici. Slovensko ale má nového amerického veľvyslanca, ktorý si Slovensko so Slovinskom určite mýliť nebude.

V prezidentskom paláci 28. septembra odovzdal svoje poverovacie listiny nový veľvyslanec Spojených štátov amerických. Gautam A. Rana je právnik a dlhoročný diplomat, ktorý zbieral skúsenosti na amerických ambasádach na viacerých kontinentoch. Veľvyslancom sa ale stal teraz prvýkrát. "Slovensko je krásna krajina. Je najväčšou cťou v mojom živote, že ma prezident Biden a minister Blinken vybrali na post veľvyslanca na Slovensku. Ide o historicky významné obdobie pre Slovensko a celý región," vyjadril sa Gautam A. Rana.


Veľvyslanec štáb TV JOJ uistil, že si nebude mýliť Slovensko so Slovinskom. Práve v slovinskej Ljubljane totiž pracoval na ambasáde USA vo viacerých funkciách. "Neviem, či to pomôže, no možno sa obyvatelia Slovenska budú cítiť lepšie, keď im poviem, že keď som bol v Slovinsku, aj ich si stále plietli so Slovenskom. Je to dané veľmi podobnými názvami krajín," dodal Rana. Veľvyslanec zo stretnutia s prezidentkou smeroval k pamätníku Brána slobody pod Devínskym hradom, kde si položením venca uctil obete komunistickej diktatúry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy