Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Síce je ešte len september, počasie pripomína pokročilú jeseň
Zdielať na

Síce je ešte len september, počasie pripomína pokročilú jeseň

BRATISLAVA / Hoci sa september prehupol do druhej polovice, počasie pripomína pokročilú jeseň a iba s nostalgiou spomíname na rána, keď stačilo tričko s krátkym rukávom a sandále a boli sme oblečení. Teraz už na severe krajiny potrebujeme viac vrstiev, lebo sa citeľne ochladilo.

Víkend bude oblačný

Víkend, ktorý je pred nami, sa bude veľmi podobať piatkovému dňu. Teda čo sa týka oblačnosti. Teplotne bol piatok na juhovýchode krajiny ešte do 22 °C, čo v najbližších dňoch určite nečakáme. Čakáme však veľa oblačnosti, objavia sa prehánky, tie budú častejšie a výdatnejšie v nedeľu, ale najmä zostaneme v prúdení chladného a vlhkého vzduchu k nám. Tento sa do strednej Európy dostáva v tyle tlakovej níže so stredom nad severnou Európou. Znamená to, že najvyššia denná teplota bude v sobotu u nás od 14 do 20°C, ale na Kysuciach, Orave, v Turci, Liptove, Spiši, Zamagurí bude teplotný interval od 10 do 14°C. 

Čakajú nás aj prehánky

Počítajte s ojedinelými prehánkami pri oblačnej až zamračenej oblohe. Nedeľa prinesie zrážky na mnohé miesta Slovenska. Obloha zostane zamračená a denná maximálna teplota bude od 13 do 18, na severe od 8 do 13°C. V nedeľu pozor aj na silný západný až severozápadný vietor s rýchlosťou do 35 km/h, v nárazoch okolo 60 km/h. Na horách bude fúkať búrlivý vietor. Turisti si musia dať pozor nielen na veterné počasie, ale najmä na sneženie, alebo dážď so snehom. Od nadmorskej výška asi 1 600 m sa už môže vytvárať snehová prikrývka. Áno, nasledujúce dni budú chladné, ale veríme spolu s vami, že babie leto do našich končín zavíta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy