Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V jednej z handlovských ulíc ľudia prestali čakať na opravu cesty. Urobia si to sami
Zdielať na

V jednej z handlovských ulíc ľudia prestali čakať na opravu cesty. Urobia si to sami

HANDLOVÁ / "Pod šachtou" je názov ulice v Handlovej, kde vládol stavebný ruch. Opravu cesty však zobrali do svojich rúk samotní obyvatelia. Celé roky totiž márne prosili úrady.

"Jej stav je katastrofálny. Keď dávate auto do servisu stále, tak to nie sú tiež malé prostriedky na údržbu," povedal obyvateľ mesta Marek Bahleda. Cesta je podľa miestnych v žalostnom stave dlhé roky. Situácia sa neustále zhoršuje a výtlky pribúdajú. "My sme tu ako outsideri, platíme dane a musíme sa každému prosiť a takto to vyzerá," uviedol obyvateľ mesta Kamil Šebesta. 

Obyvatelia žiadajú o opravu cesty neúspešne už niekoľko rokov. Rozhodli sa, že si pomôžu sami. "Zorganizovali sme brigádu a ideme si cestu opraviť sami," uviedol Bahleda. Chlapi z ulice zostali doma, do rúk vzali náradie a pustili sa do práce. Na opravu sa zložili. "Skladali sme sa na to, aj tá pani čo nemá auto prispela," povedal Šebesta. 

Mesto tvrdí, že sa stará o 44 kilometrov ciest. V tejto lokalite aj o tie, ktoré nevlastní. Opravuje ich postupne. "Čo sa týka tej časti, tam máme opravy za niekoľko desaťtisíc eur už tento rok urobené," uviedla hovorkyňa mesta Jana Paulíniová. S tým, že by cestu začali opravovať občania sa ešte nestretli. "Tešíme sa takýmto aktivitám, budeme radi, keď sa predtým ľudia s nami spoja, predebatujú technický postup," povedala Paulíniová. Obyvatelia ale tvrdia, že cestu opravia tak, aby vydržala niekoľko zím. "Určite to zabetónujeme, lebo tá cesta sa zvažuje, aby sme to za dva roky nemali znova," dodal Bahleda 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy